Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Notificatie multimedia  (gelezen 174 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

JRoosma

 • Member
 • Offline Offline
 • Berichten: 511
Notificatie multimedia
« Gepost op: juli 26, 2013, 20:57:25 pm »

Volgens  mij al eens eerder aan de orde gekomen, maar..

Hoe weet je als gebruiker wanneer er nieuwe multimedia is? Vandaag eens alles (van mijn interrese)  bijgewerkt, maar ik zie niet 1-2-3 dat er uberhaupt iets is bijgewerkt (soortenlijsten wel volgens mij, de rest staat op 'reeds gedownload').

Ik neem aan dat bv de geluiden (vogels: xeno xanto) bijgewerkt worden? (wanneer er bijvoorbeeld betere geluiden van een soort beschikbaar zijn dan de al bestaande in ObsMapp). Houd iemand dit bij? Zelf vind ik bv geluiden een prachtige feature van ObsMapp, niet alleen vogels maar ook sprinkhanen. Hoe beter de kwaliteit van de geluiden, des te beter. Waarneming.nl heeft een prachtige geluiden database, en ook verspreidingskaarten, fenologie enz..

Bv 2 x per jaar een (grote) update van verspreidingskaarten, geluiden, fenologie, soortbeschrijvingen enz doen en gebruikers daaarvoor een mail sturen?? Ik noem maar wat?


Gelogd
Jaring Roosma

Alex Kwak

 • Forum beheerder
 • Offline Offline
 • Berichten: 8125
  • alexkwak.nl
Re: Notificatie multimedia
« Reactie #1 Gepost op: juli 27, 2013, 00:37:05 am »

Multimedia is inderdaad een onderwerp dat meer aandacht verdient. Het bijhouden is echter heel veel werk: bijvoorbeeld de geluiden van Xeno Canto doorworstelen is wel geaitomatiseerd, maar is toch nog arbeidsintensief. Het niet bijwerken is dan ook geen onwil, maar tijdgebrek.
Gelogd
Alex Kwak, ontwikkelaar WnPda, WnSmart en ObsMapp
Ik beantwoord geen PM's over mobiele app's. Vragen ALTIJD via het forum!
www.alexkwak.nl

HPM

 • Member
 • Offline Offline
 • Berichten: 23179
 • Herman is op 11 juli 2019 overleden.
Re: Notificatie multimedia
« Reactie #2 Gepost op: juli 27, 2013, 08:49:31 am »

Als ik het goed begrijp worden de geluiden van de soortagina's nog steeds in Obsmap overgenomen. Die zijn inderdaad al lang niet meer volledig herzien, alleen enkele soorten waarvan duidelijk betere opnames beschikbaar kwamen heb ik de laatste jaren wel eens vervangen.
Alles nalopen en zoeken naar betere opnames die gebruikt mogen worden en dan vervangen is behoorlijk veel werk en dat zie ik dan ook niet twee keer per jaar gebeuren. Als de bestaande bruikbaar zijn lijkt me dat ook niet nodig. Bovendien komen er niet veel betere waarnemingen.
Xeno Canto is voor vogelgeluiden veel beter dan Waarneming. Meer soorten en gemiddeld veel betere kwaliteit. Daarop concentreren lijkt me daarom nuttiger, maar hoe de selectie daaruit in zijn werk gaat weet ik niet.
Als de geluiden van de soortpagina's niet worden overgenomen door de mobile versies zijn op de soofrtpagina's ook meer mogelijkheden (meer geluiden).
Gelogd
Herman van der Meer
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.052 seconden met 20 queries.