Prachtige natuurfilm van Ton Vranken uit Susteren

Gestart door tonvranken, juni 29, 2013, 17:44:07 PM

Vorige topic - Volgende topic

tonvranken

Prachtige natuurfilm van Ton Vranken uit Susteren
Op vrijdag 21 juni is er een succesvolle druk bezochte première geweest van zijn nieuwe natuur film:
'Flora en Fauna IJzerenbos Susteren en omgeving'

Ton Vranken heeft ruim vier jaar beeld- en geluidopnamen gemaakt in het IJzerenbos en omgeving van Susteren. Meer dan 4500 uren is hij op pad geweest en daarnaast nog eens 500 uur achter de montagetafel gezeten om al het materiaal te bewerken tot een complete natuurcyclus van een jaar. Bij het monteren heeft Ton ervoor gekozen beeld- en natuurgeluiden alleen te ondersteunen met door hemzelf gecomponeerde, ingespeelde muziek, waarbij de teksten in beeld aangeven welke planten en dieren te zien zijn.

Een hele kleine greep uit de planten en dieren die in de film voorkomen:
Groot spiegelklokje, aronskelk, salomonszegel, sleutelbloem, wilgenroosje, koevinkje citroenvlinder, dagpauwoog, wolfspin, klein vliegend hert,toendrarietgans, sprinkhaanzanger, koperwiek, kramsvogel, zwarte specht, middelste bonte specht, eekhoorn, vos, hermelijn, peervormige stuifzwam, klapekster, kraagmosklokje, de zeldzame pronkhertenzwam, bijenwolf wesp, kraamspin enz. enz..

Eerlijk gezegd moet je zien wat er allemaal in de natuur leeft en gebeurt. Dankzij het geduld en de vlijt van Ton Vranken is dat mogelijk. In zijn eigen camouflagetentje, soms na uren en dagen en een enkele keer ook binnen enkele minuten dat plaatje te kunnen schieten om de film stukje bij beetje compleet te kunnen maken. Maar ook bijvoorbeeld paddenstoelen in beeld te brengen en ze daadwerkelijk zien groeien vergt geduld.
De uren die Ton met zijn camera, geluidsapparatuur en zeker niet te vergeten boterhammen en volle thermoskan heeft doorgebracht onder alle weersomstandigheden die denkbaar zijn, hebben juweeltjes aan beelden en geluiden opgeleverd uit alle vier de seizoenen.

De werkwijze van Ton om geen commentaar in te spreken biedt de kijker een unieke mogelijkheid om op te gaan in de beelden en zich onder te dompelen in de geluiden van de natuur zelf. Een unieke beleving en ervaring om te onthaasten!


Voor een korte demo ga naar YouTube en tik: IJzerenbos.of klik op onderstaande link.
Deze dubbel Dvd  van de lente – Zomer  en  Herfst - Winter duurt totaal 98 minuten. Er bestaat ook de mogelijkheid om deze film te kopen, of voor uw vereniging te vertonen.
Voor meer info:
Ton Vranken Marialaan 6                                                                     
6114 CR Susteren
046- 437 1635
Mail: avranken16@planet.nl
http://www.youtube.com/watch?v=BM494b_B1BA
Klein gemonteerd grapje, kleine watersalamanderkoppel dans de paso doble, klik op http://www.youtube.com/watch?v=UBKvWpDgb8c

Alvast bedankt  Ton Vranken

www.tonvranken.nl
www.YouTube.com/tv471