Wat leuk! Het is ook ongelooflijk wat die kleine keeltjes presteren.
hier in de buurt zit ook een vogeltje, geen lijster of merel, maar hij zingt ook steeds verschillende riedeltjes, telkens weer anders, korte 'liedjes' met vnl hoge tonen. Heel mooi om te horen.
Kan hem niet goed zien, zit in een hoge conifeer tussen de bladeren.
Geen idee, maar wel mooi.
groetjes
klazien
..............................................................................................
vandaag is de website gelanceerd de Online encyclopedie over alle levensvormen. een megaproject van honderd miljoen dollar.
voor wie het interessant vindt, hier het persbericht en url:
Bron: Reuters,
Dertig internationale wetenschappers lanceren vandaag de Encyclopedia of Life (EOL), een vrij toegankelijke encyclopedie die alle levensvormen op aarde zal beschrijven. Het project wordt de komende tien jaar ontwikkeld en moet alle 1,8 miljoen huidige levensvormen die bekend zijn behandelen.
De encyclopedie wordt later vandaag pas officieel voorgesteld, maar voorlopig kunt u alvast enkele voorbeelden bekijken. Op dit moment ligt de focus vooral op dieren, planten en schimmels. De encyclopedie wordt voorzien van foto's, films en kaartjes, om een volledig beeld te geven van de levensvormen.
Met het online naslagwerk willen de oprichters iedereen informeren, van kinderen met een taak voor biologie tot overheden die een ecologisch plan willen opstellen. Op termijn wordt de encyclopedie ook in andere talen beschikbaar. "Het gaat over het delen van informatie met de wereld", zei voorzitter Jesse Ausubel tegen Reuters.
Aan het project zijn enkele grote Amerikaanse universiteiten zoals Harvard en de Rockefeller University verbonden. Het project loopt zeker tien jaar en zal in totaal honderd miljoen dollar kosten. Voor de lancering is al 12,5 miljoen dollar uitgetrokken.
Nieuw ontdekte levensvormen worden toegevoegd zodra ze worden geïdentificeerd. Volgens James Edwards, hoofd van het project, kan het aantal vermelde levensvormen zo nog oplopen tot bijna tien miljoen. Hij sluit ook niet uit dat fossielen in de database terechtkomen.
Het project is geïnspireerd door Wikipedia. Daarom kunnen lezers ook feedback geven, die door de medewerkers zal worden verwerkt.
http://www.eol.org/