Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Bleekvlekwespbij?  (gelezen 93 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

a1000

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 1476
Bleekvlekwespbij?
« Gepost op: april 27, 2013, 19:44:34 pm »

 
Hoi Forum,
Kan het hier om de Bleekvlekwespbij gaan.
 
Groeten Henry
Gelogd

wilde

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 12411
    • Insecten fotosite
Re: Bleekvlekwespbij?
« Reactie #1 Gepost op: april 27, 2013, 20:34:29 pm »

De foto's zijn onscherp en beroerd belicht. Daar kan ik geen pap van maken, maar ik heb natuurlijk wel een idee wat het kan zijn.
Het insect zit op een speld en dus: waarom gebruik je de determineertabel van Jan Smit niet eerst om het beest op naam te brengen?
De tabel staat bij de standaardtabellen: http://www.repository.naturalis.nl/document/93865
 
Voor alboguttata moeten op de top van de achtertibia 4 tot 6 stevige lange zwarte, iets gekromde doorns zitten. Die zijn op je foto's niet te zien, maar die zul je waarschijnlijk ook onder de binoc zo niet vinden, omdat het een andere soort is, waarbij ook wel doorntjes op die plek aanwezig zijn maar dunner en niet altijd zwart. Zie voor alboguttata: www.ahw.me/img/nomada_alboguttata148s_fe.html
Let eens op de lengte van het 4e antennesegment. Dat heeft alboguttata niet zo, maar is een duidelijk Kenmerk van een ander (algemeen) wespbij-vrouwtje. Let ook op de vorm van de kaak.
Ik verzamel geen insecten, maar als je dat wl doet moet je ook wat overige activiteit ontplooien vind ik. De soort moet gemakkelijk te vinden zijn. Af en toe wat educatie-drammerij in een antwoord moet kunnen denk ik, want het is erg gemakkelijk om alleen maar het antwoord te krijgen zonder er verder enige moeite voor te doen.
« Laatst bewerkt op: april 28, 2013, 11:20:22 am door wilde »
Gelogd
Groet, Albert de Wilde
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.051 seconden met 19 queries.