Zomaar een wandeling..

Gestart door natuurliefhebber, april 19, 2007, 12:29:02 PM

Vorige topic - Volgende topic

natuurliefhebber

Gisteravond besloot ik even met de hond te gaan lopen op Landgoed Nienoord in Leek. Ik besloot hier heen te gaan, omdat hier vaak reeën te zien zijn. Dat was dan ook het doel voor deze wandeling.
Eenmaal begonnen aan mijn vaste route besloot ik eerst te gaan speuren naar een groene specht. Ergens op het deel van mijn route schijnt "vrij standaard" een groene specht aanwezig te zijn. Helaas heb ik deze niet kunnen spotten. Het lijkt me overigens nog wel een keer mooi om deze vogel te kunnen spotten, dus daar zal ik een van mijn volgende wandelingen specifiek aan gaan wagen.
Na zo'n 15 minuten intensief te hebben gespeurd naar de groene specht besloot ik mijn route toch maar te vervolgen. In de sloot bij de kinderboerderij kwam ik een paar eenden tegen. Op zich niet zo bijzonder, zou je denken, maar op een gegeven kwamen er jonge eendjes bij zwemmen. In totaal 9 stuks, welke nog niet zo lang geleden waren geboren.
Om de eenden niet verder te verstoren ben ik doorgelopen naar het deel van het landgoed waar ik regelmatig zie. Ook deze avond bleek het alweer snel raak te zijn. Verspreid over een stuk grasland en de naastliggende sloot, stonden 6 reegeiten. Een prachtig gezicht. Op deze plek had ik overigens zondagavond ook al 6 reegeiten gespot.
Steeds een stukje rustig verder lopend heb ik de reeën constant kunnen aanschouwen(ze trokken zich weinig aan van mijn aanwezigheid). Op een gegeven moment ben ik toch maar door gaan lopen, omdat de tijd alweer aardig begon te dringen.
Een stukje verderop op mijn route kwam ik nog een reebok en reegeit tegen. Ook deze reëen heb ik minimaal tien minuten kunnen aanschouwen..Op een gegeven moment waren ze mij zelfs tot op meter of 10 genaderd. Een schitterende ervaring! Zelfs van het geblaf van mijn hond trokken ze zich niets aan.
Na een minuut of 10 weer verder doorgelopen en kijken of ik nog een paar mooie vogels kon waarnemen.
Er waren niet echt bijzondere vogels waar te nemen, in tegenstelling tot zondagavond. Toen heb ik in deze buurt nog een koekoek waar kunnen nemen.
Toen het bijna begon te schemeren ben ik doorgelopen naar de auto en weer naar huis gegaan. Een hele mooie ervaring rijker!!
Met vriendelijke groet,
Jenne Meijer

Mijn weblog