Ordering Orthoptera volume Fauna d'Italia

Gestart door RoyKleukers, april 05, 2013, 17:02:09 PM

Vorige topic - Volgende topic

RoyKleukers

There have been problems in ordering the recent book on Italian Orthoptera (Fauna d'Italia vol. 48). See
http://www.ortheur.org/get?site=orthoptera&view=orthoptera&id=i000359&logId=l000085&date=2013

For now the book can be ordered at one of the authors (Bruno Massa, bruno.massa@unipa.it). The price will be 15,50 euro.

Best wishes,

Roy


=============
actually the price is 16 euro...
EIS-coordinator sprinkhanen

jaapbouwman

Het is overigens 16 euro inclusief verzendkosten. Hoe is het mogelijk voor zo'n boek!!

marcel123

#2
Onze ''Fauna van Nederland - sprinkhanen'' kost ook maar 15 euro hoor!


Zijn er ook recensies van dit boek? Hoeveel paginas heeft dit boek? 563?
En is dit boek ook bruikbaar buiten Italie?

Andre321

Toch teleurstellend...2 nederlandse auteurs..en dan toch een boek in het italiaans.
Was ook al zo in slovenie..2 nederlanders (Willems geloof ik) werden geroemd, maar ondertussen wel fjin het boek in het sloveens uitgeven $^#(#$!

JohanvantBosch

In Italie wonen nu eenmaal meer Italianen dan Nederlanders....

Andre321

#5
En in nederland wonen meer....


CiteerBaudewijn Odé en Roy Kleukers van insectenclub EIS-Naturalis zijn dé sprinkhaan- en krekelgeluidenverzamelaars van Nederland. Misschien wel van Europa. Regelmatig reizen ze gezamenlijk van hot naar her om nieuw geluid op te nemen. Onlangs schreven ze hèt Italiaanse standaardwerk over sprinkhanen en krekels, in de beroemde Fauna d'Italia reeks. Van oost naar west en van noord naar zuid maken we een 'Tour de l'Europe', met het mooiste gekraak en gesjirp.
[size=78%]http://vroegevogels.vara.nl/Fragment.150.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=363255&cHash=ccb645811da4dcd0199c791ad2a7baa3[/size]

RoyKleukers

Ter aanvulling en geruststelling: de sleutel is ook in het Engels beschikbaar en er is voor alle soorten een uitgebreide summary opgenomen. Verder zijn er kaarten, geluidsdiagrammen en vele illustraties bij de sleutel die voor eenieder toegankelijk zijn. Dus al met al hoeft het Italiaanse geen belemmering te zijn ....
EIS-coordinator sprinkhanen

marcel123

Ik heb eens in mijn Italian ODONATA (Fauna d'Italia vol. 1) gekeken en die was ook geillustreerd, maar zonder fotos. Zitten die hier wel in?

RoyKleukers

De sleutel is geillustreerd met voornamelijk detailfoto's en voor sommige groepen (bv. krekels) vaak ook met habitusfoto's. Er was geen ruimte om veel veldfoto's op te nemen. Dit boek is vooral bedoeld voor mensen die onderzoek doen aan sprinkhanen en is minder geschikt voor natuurfotografen en meer algemeen geinteresseerde insecten/natuurliefhebbers. We denken wel over een veldgids met juist veel veldfoto's, maar de termijn waarop dat gerealiseerd kan worden is nog onduidelijk.
EIS-coordinator sprinkhanen