16de Ornithologische Jaarverslag Texel is vanaf heden te koop!

Gestart door VincentStork1, april 01, 2013, 21:37:42 PM

Vorige topic - Volgende topic

VincentStork1

Beste lezers,

In 1997 begon Arend Wassink met het uitgeven van een jaarverslag over alle soorten waargenomen op Texel in dat jaar. Inmiddels werkt een grote groep vogelwerkgroepleden jaarlijks aan dit unieke verslag. Inmiddels is het een full-color "glossy" van 74 pagina's boordevol informatie op alle op Texel waargenomen soorten in het betreffende jaar. Mede dankzij de enorme populariteit van waarneming.nl is het aantal waarnemers en waarnemingen op Texel geexplodeerd en levert het jaarlijks tienduizenden waarnemingen.

In 2012 werden 269 soorten waargenomen waaronder broedvogels, doortrekkers, wintergasten en dwaalgasten. We hebben met 45 kleurenfoto's, 38 tabellen, 10 grafieken en 10 kaarten de soortteksten proberen te ondersteunen.

Voor elke vogelaar die naar Texel komt is dit verslag een grote aanrader. Het kan worden besteld door 10 euro over te maken op rekening 8417822 t.n.v. Vogelwerkgroep Texel, Den Burg, onder vermelding van 'Jaarverslag 2012' en naam en adres. Het verslag wordt dan naar je toegestuurd. Als je op Texel bent is het verslag onder andere te koop bij het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp, Ecomare en de VVV.

Kijk op www.vwgtexel.nl voor de voorplaat en een sample.

Hartelijke groeten,

Namens de redactie en het bestuur van VWG Texel,

Vincent Stork

p_cras


VincentStork1

Dank Arien!

Hopelijk kunnen zoveel  mogelijk mensen er van gaan genieten.

Groet, Vincent