Geluidsrecorders voor inventarisatie Oehoe

Gestart door Scio, januari 15, 2013, 11:14:37 AM

Vorige topic - Volgende topic

Scio

Ha heren en dame

Aangezien we met te weinig man zijn om alle mogelijke Oehoeplekken langs de NL grens te monitoren, leek het mij een idee om geluidsrecorders te gaan gebruiken. Punt is natuurlijk dat de recorders zo goedkoop mogelijk moeten zijn en voornamelijk gericht op omgevingsgeluiden (ipv een specifieke richting).

Hebben jullie idee├źn hierover?
Scipio van Lierop
Oehoe Werkgroep Nederland

Thijs Fijen

Niet aan beginnen. Het geluid van Oehoe is zo laag dat het vrijwel altijd wordt verdoezeld door het omgevingsgeluid (beetje wind, auto in de verte et cetera), zeker als je goedkope recorders wilt
Thijs Fijen

Scio

Ha Thijs

Ik heb het geluid van roepende Oehoes tijdens de regen zelfs met mn telefoon kunnen registreren...zei het zeer zachtjes. Verder zijn veel zandafgravingen vaak ver van de (openbare) weg verwijderd. De wind kan inderdaad wel parten spelen, zeker in groeves.

Overigens is het geluid van roepende oehoevrouwtjes behoorlijk hoog....alleen roepen zij een stuk minder dan mannetjes. Ook de alarmroep van oehoes (onbeschrijflijk vreemd geluid....houdt het midden tussen hond en zwijn  :rolleye: ) is best hoog.

Heb je voorbeelden van goedkope recorders? Ben wel benieuwd welke prijsregio de meeste recorders liggen
Scipio van Lierop
Oehoe Werkgroep Nederland

Christiaan D.

#3
Ik gebruik de Zoom h1 met veel plezier. Voor 100 euro hier te koop


]http://www.bax-shop.nl/handheld-recorder/zoom-h1-v2-ultra-compacte-handheld-recorder/product-details.html?gclid=CIOn0I6X-bQCFQ7LtAodlREAQg

Deze geluiden heb ik opgenomen, slechts aan de boven en onderkant wat gefilterd in audacity.

http://waarneming.nl/user/sounds/2896

Groet,Christiaan
m.vr.gr.

Christiaan
Leerdam