Op zoek naar de Bultruggen - 26 januari 2013

Gestart door Rene Janssen, januari 16, 2013, 21:38:40 PM

Vorige topic - Volgende topic

Rene Janssen

Dag allemaal!

Pterodroma Adventures gaat een poging wagen... lekker zeevogelen èn zoeken naar zeezoogdieren. Hierbij de aankondiging en hoe je je kan opgeven. Ik verwacht dat het snel vol zal zitten...

Hieronder de aankondiging geplakt die staat op hun website: http://www.pterodroma.com/ Houd dit vooral in de gaten èn lees vooral de voorzorgsmaatregelen...René


Wintervogeltocht Pterodroma zaterdag 26 januari 2013

De afgelopen weken worden er zeer veel zeevogels (en zelfs leuke zeezoogdieren) voor de Nederlandse kust waargenomen. Pterodroma wil dit bijzondere moment niet aan zich voorbij laten gaan en organiseert daarom op 26 januari a.s. haar eerste dagtocht van 2013.
We varen vanaf IJmuiden naar het noorden en hopen onderweg weer een hoop leuke soorten en onvergetelijke momenten mee te pikken. Op het moment lijkt er veel vis aanwezig te zijn. Als deze omstandigheden nog twee weken aanhouden dan gaan we ongetwijfeld leuke aantallen duikers, futen, Alken en Zeekoeten zien. En wie weet pakken we nog wel een bijzonderheid mee zoals een Papegaaiduiker of misschien zelfs wel ... een Bultrug!
Omdat we denken dat er veel animo is voor deze tocht, raden we je aan, je snel in te schrijven. Aanmeldingen worden aangenomen naar nummer van binnenkomst in onze mailbox.
Je kunt je aanmelden voor de tocht door EUR 40,- over te maken op rekening 5003330 tnv Pterodroma Adventures ovv Wintervogeltocht 2013, en een email met je naam, adres en (mobiele) telefoonnummer te sturen naar pterodroma.adventures@gmail.com. (Als je meerdere mensen aanmeldt, dan graag de gegevens van alle deelnemers vermelden in de email.)
(Zorg a.j.b. dat het geld voor 21-1 op onze rekening staat, anders kan je plaats vergeven worden aan andere wachtenden)
We varen met de "Marion" vanuit de haven van IJmuiden (
http://www.sportvisserij-ijmuiden.nl/).
vertrek: 8:30 uur
terug: 16:00 uur
(Een routebeschrijving naar de ligplaats van de Marion staat op hun website:
route-trawlerkade-ijmuiden.)
Wat moet je verder nog weten?
Aan boord kunnen de hele dag een kop soep, een tostie, een bak thee/ koffie of andere drankjes besteld worden.
De Noordzee kan soms ruw zijn. Om te voorkomen dat je je de hele dag beroerd voelt, raden we aan hiervoor voorzorgsmaatregelen te nemen. Onze ervaring is dat de mensen die goede voorzorgsmaatregelen nemen meestal geen hinder van de zee ondervinden en een fantastische trip hebben.
We varen niet uit bij te hoge golfhoogten of te harde wind. Dit kan pas een dag voor vertrek worden vastgesteld. Houd daarom uw mail en telefoon in de gaten voor u vertrekt. Indien een tocht niet doorgaat wordt het geld zo snel mogelijk op uw rekening teruggestort.
Wij zijn een non-profit groep enthousiastelingen, die slechts als doel heeft meer mensen de wereld van de zee te laten ervaren en mensen daarbij wil helpen.


Meevaren geschied op eigen risico.


Met vriendelijke groet,Het Pterodroma Adventures team.
René Janssen

Yeronimo

Merel Zweemer en ik zijn aanwezig  ;D We hebben er zin in!
Jeroen Breidenbach, 31 jaar
Leeuwarden

laatvlieger

We zitten vol! Alles binnen een dag volgeboekt.

(Voor iedereen die mee gaat, vergeet niet nog even de kosten over te maken, zo voorkom je het risico dat je plek alsnog wordt vergeven)
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

laatvlieger

Beste..,
De Wintervogeltocht vanuit IJmuiden van zaterdag a.s. hebben we helaas moeten cancelen. De weersomstandigheden laten het niet toe om verantwoord uit te varen. De verwachting voor morgenochtend bij IJmuiden is windkracht 6Bft met uitschieters naar 7Bft en een golfhoogte van meer dan 2 meter. Daarmee worden de waarnemingomstandigheden te slecht om met een grote groep mensen de zee op te gaan. Door de wind en verwachte neerslag zal het erg koud zijn en de hoge golven zullen het waarnemen van vogels en zeezoogdieren zo goed als onmogelijk maken.

Op een recente survey van IMARES werden nog steeds grote aantallen vogels geteld voor de kust van IJmuiden. We verplaatsen de tocht daarom naar zondag 10 februari a.s., zelfde tijd, zelfde plaats. Laat het ons s.v.p. even weten of je al dan niet meegaat. Mocht je verhinderd zijn dan storten we je bijdrage terug.

Alvast dank en groeten,

Het Pterodroma team
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

Merel

#4
Goedendag allemaal, Hopelijk zijn er nog mensen die dit topic lezen..
Jeroen en ik gaan morgen mee op de tocht van Pterodroma, maar door het vroege tijdstip en het feit dat het morgen zondag is, gaat er maar bar weinig openbaar vervoer. En zo is het morgenochtend een beetje moeilijk (stel dat we een overstap missen) om in IJmuiden te komen.
Dus de vraag is, zijn er ook mensen die uit Noord-Holland komen en nog 2 plekjes in de auto hebben en eventueel ons zouden willen oppikken op een centraal gelegen plek ergens in de buurt van Zaandam, Uitgeest, Amsterdam?

Edit
We hebben vervoer kunnen halen. Tot morgen!
Vriendelijke groet,
Merel Zweemer

S van der Heijden

Met vriendelijke groet,

S. van der Heijden

augustvansteensel

August van Steenselwww.jnm.nl   !!!

j.steenbergen

Om kort te gaan: nee. Wel een leuke dag gehad, maar de grote aantallen vogels waren niet te vinden, aan zeezoogdieren alleen een stuk of wat Bruinvissen.
Jeroen Steenbergen

Yeronimo

Citaat van: j.steenbergen op februari 10, 2013, 19:07:29 PM
Om kort te gaan: nee. Wel een leuke dag gehad, maar de grote aantallen vogels waren niet te vinden, aan zeezoogdieren alleen een stuk of wat Bruinvissen.

Nou ja die duizenden futen...Best grote aantallen! Maar de kwaliteit was duidelijk niet aanwezig.
Jeroen Breidenbach, 31 jaar
Leeuwarden