Hoofdmenu

Pont/zilver

Gestart door Sanne Koolwijk, januari 07, 2013, 14:21:27 PM

Vorige topic - Volgende topic

Sanne Koolwijk

Hallo allen,
Ik had onlangs deze meeuw bij de Noordpier IJmuiden:
http://waarneming.nl/waarneming/view/72751137
Deze is als onzekere Zilvermeeuw goedgekeurd. Nu zag ik dat Ruud A. hier onlangs vlakbij een Pontische Meeuw had (zie link). Ik vind ze eerlijk gezegd nogal op elkaar lijken, met dienverstande dat mijn foto er natuurlijk vreselijk beroerd uitziet.
http://waarneming.nl/waarneming/view/73041029
Mijn vraag is of die onzekere Zilver van mij toch geen kandidaat Pont is. Ik speel hier natuurlijk wel met vuur maar a la, ik waag maar weer eens een poging.
Dank en groeten
Sanne


Steven Wytema

Als ik een -bescheiden-  duit in het bakje mag doen:

jouw vogel heeft onder andere een kortere dikkere snavel, veel meer streping op de zijhals (itt de haast witte onderdelen van Ruud's vogel met enkele fijne scherp afgetekende streepjes), gekartelde tertials en veel donkerdere grote dekveren.
Al weet ik niet of alles hierboven het verschil aanduidt tussen beide kleden :angel: , dit zijn wel enkele kenmerken die er voor mij uitsprongen
Steven Wytema


Martijn Bot

Jouw vogel is hartstikke Zilver, Sanne, onder andere en met name door de kenmerken die Steven al noemt (alsmede de veel te heftige koptekening). De onzekerheid over de soort is er niet, misschien dat de leeftijd een instinker zou kunnen zijn?

Sanne Koolwijk

Dank voor de reacties. Knap dat jullie dat allemaal zou goed kunnen zien. Alhoewel ik inmiddels enige bedrevenheid met het kijken en determineren van vogels, blijft deze categorie voor mij toch een soort Kafka  :P Maarreh, we keep on trying, en neem jullie aanwijzingen uiteraard mee!

M vr gr Sanne