Werkgroepen, sub-sites en zeldzaamheidstatus

Gestart door JRoosma, november 05, 2012, 20:15:10 PM

Vorige topic - Volgende topic

JRoosma

Even een paar vragen/onduidelijkheden:

-Wil waarneming.nl niet voor elke provincie apart de zeldzaamheid-status aanpassen?

-Onder geografie op de home-page zie ik alle provincies staan.  Bv voor Friesland heb je

http://friesland.waarneming.nl/index.php

maar dan ook nog dus:

www.fff.waarneming.nl

Wat is dan de officiele site voor waarneming.nl vwb de provincie Friesland??

Drenthe heeft www.wad.waarneming.nl en www.drenthe.waarneming.nl.

Groningen heeft de werkgroep www.avigroningen.waarneming.nl (gaat trouwens over de provinciegrens heen), maar ook www.groningen.waarneming.nl

Waar het mij om gaat is dat het leuk én goed én interresanter is (oa. je krijgt dan meer alerts+ de zeldzame waarnemingen vallen veel eerder op, wat ook voor het opsporen van mogelijke foutieve determinaties een pre is) om de zeldzaamheid van de soorten per provincie aan te geven, zoals onlangs ook met de libellen gebeurt is.

Als ik het goed begrijp komen waarnemingen van werkgroepen sowiezo niet op de voorpagina, lijkt me ook teveel van het goede. Maar ik zie wel steeds waarnemingen van Raaf in Meijendel op de voorpagina, vandaag ook weer ( 5 november).
Wat wil waarneming.nl op dit gebied? De waarnemingen van Raaf in Friesland (=zeldzaam)  komen niet op de voorpagina volgens mij? Het zou mooi zijn dat op de voorpagina van waarneming.nl ook de op provincie-nivo zeldzame soorten verschijnen en dan bedoel ik bv een Graszanger in Friesland donkerrrood (zeer zeldzaam ipv landelijk zeldzaam), een IJseend in gGelderland (zeldzaam ipv landelijk zeldzaam), Vaal Stormvogeltje in Limburg (Zeer zeldzaam ipv landelijk vrij almeen) enz. enz.

- Hoeveel gebruikers maken eigenlijk gebruik van werkgroepsite's?

-Als je de werkgroepsite's allemaal bekijkt lijkt dit een enorme wildgroei te zijn, is dat nog een erfenis uit het verleden? Ik zie allerlei KNNV's ertussen staan, worden die allemaal gebruikt dan?  Hoe krijg je contact met de beheerders/admins?
Misschien eens opschonen?

-Wat is nou precies het lidmaatschap van een werkgroep? Kan iedereen zich zo aanmelden voor een werkgroep? Of moet je echt begunstiger zijn van die werkgroep?
Jaring Roosma

hiskodevries

Jaring een hoop vragen.
je hebt twee soorten subsites
1. aangevraagd door een werkgroep b.v. fff.waarneming.nl of gooi.waarneming.nl
2. subsites die een (geografische) eenheid weergeven

de eerste optie is geheel in beheer bij de werkgroep, ik heb geen enkele invloed op de inhoud en de weergave . Een sterk voorbeeld is deze http://www.biodiversity4all.org/
dat is een subsite op observado.org met nogal wat doe het zelf werk. Die wil je niet zien als je geïnteresseerd bent in de portugeze waarnemingen. Daarom staat in het menu van observado.org http://portugal2.observado.org/index.php

ach en zeldzaamheden, d`r is meer in het leven toch ?
hoeveel gebruikers van de subsites gebruik maken, ik weet het niet.

waarom lid worden van een werkgroep? van die gebruikers mogen de regiomod de waarnemingen valideren
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0