Hoofdmenu

Olympus LS100

Gestart door Timo Roeke, oktober 31, 2012, 09:12:24 AM

Vorige topic - Volgende topic

Timo Roeke

Olympus heeft sinds enige tijd een nieuw model op de markt. Helaas ben ik het model nog niet tegengekomen in het veld of in de winkel. Heeft iemand van jullie al ervaring met het LS100 model? Olympus speelt met het nieuwe model echt in op de multitrack mogelijkheden. Als vogelaar gebruik ik die echter nooit. De natuurliefhebber wordt in de marketing wel benoemd maar daarbij krijg ik meer het 'water bij de wijn' idee. Een pro is het de metalen constructie. Het apparaat ziet er erg degelijk uit.

Littium batterij kan daarentegen wel weer handig zijn mits je een tweede exemplaar koopt. Het komt mij nog wel eens voor dat ik tijdens het trektellen dat batterij moet vervangen.

De geluidskwaliteit en uiterst veelzijdige opnamemogelijkheden van de innovatieve LS-100 zullen zelfs de meest veeleisende professionals uit de wereld van muziek, productie en radio en tv versteld doen staan. Dit uiterst robuuste apparaat bevat tal van geavanceerde functies, waaronder een XLR-aansluiting, die een afzonderlijke aanpassing van het opnameniveau voor het linker- en rechterkanaal mogelijk maakt, met fantoomvoeding (48V/24V). Hierdoor bent u keer op keer zeker van professionele opnamen van studiokwaliteit. De geavanceerde directionele microfoons kunnen een geluidsniveau vastleggen van 140 dB en de uitstekende versterker zorgt voor een perfecte registratie, ongeacht of het nu om de luide muziek van een popconcert gaat of om het delicate geluid van een klassiek instrument. Het superieure stereomicrofoonsysteem, dat onder een hoek van 90° is geplaatst, maakt gebruik van geavanceerde ingebouwde technologieën, zoals een low-cut-filter voor minder ruis en een instelbare microfoongevoeligheid voor een betere signaal/ruis-verhouding. De mogelijkheid om op te nemen in de lineaire PCM-structuur (24 bit/96 kHz) is verder aangevuld met het Broadcast Wave Format (BWF) en multi-track-opties zodat professionals geluid van meerdere bronnen kunnen opnemen, bewerken en bijschaven met een maximale flexibiliteit - en dat vertaalt zich in geweldige resultaten. En ook de overdub- en 'Pre-recording'-functies en de mogelijkheden om automatisch en vanaf afstand* op te nemen dragen bij aan een ongekende flexibiliteit. De LS-100 is met recht een professionele recorder en levert dan ook uiterst professionele prestaties. (*optioneel)

Professionele multi-track PCM-opnamen

     
 • Maximale geluidskwaliteit bij een geluidsdruk tot 140 dB
 • Dubbele gecombineerde XLR/Phone-aansluitingen met fantoomvoeding (48V/24V)
 • Lineair PCM (24 bit/96 kHz) / MP3 / BWF
 • Duurzame metalen behuizing met microfoonbescherming
 • Overdubfunctie
 • Pre-recording, automatisch opnemen en vanaf afstand* opnemen (*optioneel)
 • Automatic Gain Control (Auto)
 • Afzonderlijk instelbaar opnameniveau voor het linker- en rechterkanaal
 • Metronoom en tuner
 • Lissajous, key-shift en een variabele afspeelsnelheid
 • Diverse functies voor geluidsbewerking
 • Geheugen van 4 GB plus een SD(XC)-kaartslot
 • Inclusief li-ion batterij, AC-adapter, USB-converter en opbergetui
FILMPJE


Richard Gerritsen

#1
Hé Timo,

Nee, had er nog nooit van gehoord, maar zou wel eens goed zijn als ze wat aandacht besteden aan een ingebouwde externe microfoon amplifier in hun apparaten!! Volgens mij heeft deze dat niet!

Maar ben wel benieuwd naar de opname kwaliteiten van de interne mics als ook de externe mic functie!


Groet Richard