Familie`s leren.

Gestart door e.walstra, oktober 01, 2012, 18:31:38 PM

Vorige topic - Volgende topic

e.walstra

Hallo mensen,
Ik ben er achter gekomen dat paddenstoelen er lastig zijn voor een beginner dus zou ik graag een paar soorten aan jullie willen laten zien met mijn idee waarom het wat voor soort is. Als ik het mis heb graag tips en geen antwoord. De eerste is;

Ik twijfel tussen een Mycena en een franjehoed soort, maar omdat de lamellen donker gekleurd zijn kom ik toch op een franjehoed spec. Klopt dit en zo ja tips gevraagd om tot een specifiekere naam te komen?

Met dank
Erwin

Dieter

Evolution is like modifying a machine while it's running. (Karel Liem)
FUNGI are FUN!
KVMV

e.walstra

Zonder  :micro: komt ik niet verder?

e.walstra

OKe en deze;
Volgens mij een Boleet soort, door vorm en poriën ipv lamellen. Ik dacht aan kastanje boleet, maar allen maar omdat er een kastanje in de buurt stond.
Klopt dit, zo niet tips?

Erwin

Ismael

Inderdaad een boleet en ook een kastanje boleet, maar het is toeval dat er een kastanje staat. Hij het kastanje boleet om de kleur, verder staat deze soort vrijwel overal. Ook  blauw verkleuring is een goed kenmerk
Groeten Ismaël Wind

e.walstra

O het is toeval dat er een kastanje staat. Een boleet soort is wel redelijk te herkennen, en dus door de blauwige verkleuring door aanraking van de poriën is het een kastanje boleet.

auk

Groeten,
Albert Meek
http://www.pbase.com/auk

e.walstra

En deze dan?Gezien de vorm en de lange lamellen dacht ik aan een soort trechterzwam?
Klopt dit, anders graag tips.

Erwin

loest

Je moet toch ergens beginnen:
Basisboek Paddenstoelen van Nico Dam, Thom Kuyper en Marjo Dam. Ik denk dat de meesten van ons dit boek wel in de kast hebben staan.
Een sleutel naar de geslachten én een sleutel naar 500 van de meest algemene soorten van de Nederlandse Plaatjeszwammen en boleten.

Zie: http://www.knnvuitgeverij.nl/NL/webwinkel/paddenstoelen%20en%20schimmels/0/2098
Groet, Loes