Wat beleven de enthousiaste (jonge) vogelaars van Jong Rotta

Gestart door Jan Mudde, september 12, 2012, 13:40:05 PM

Vorige topic - Volgende topic

Jan Mudde

In dit topic maak ik jullie deelgenoot van de belevenissen van de enthousiaste (jonge) vogelaars van Natuur- en Vogelwacht "Rotta" kijk ook eens op onze website http://www.rotta-natuur.nl/component/option,com_frontpage/Itemid,1/ en vooral ook onze Facebookpagina www.facebook.com/groups/383452185016915/ .

In maart van dit jaar is Jong Rotta van start gegaan. Een groep enthousiaste natuurmensen vanaf 13 jaar met een lekker frisse kijk op natuur en vogelen. Maandelijkse avonden in ons eigen natuurinformatiecentrum Trefpunt Rotta, excursies, actief met onderzoek, lekker de natuur in, trektellen en vooral veel humor en gezelligheid. Ongedwongen, initiatiefrijk, nieuwsgierig, uitdaging, enthousiasme, kwaliteit, inzet, humor, open, doelgericht, flexibel en plezier, dat zijn de woorden die de lading dekken. We zijn nu met ruim tien personen en er is nog meer dan genoeg ruimte voor andere mensen die zich hierin herkennen. Bel, mail, Facebook of kom gewoon langs op de eerste dinsdag van de maand.

Tot ziens bij Jong Rotta!!!

Jan Mudde
Jan Mudde

"Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo" (Ovidius)

Jan Mudde

Trektellen op Lührs wordt steeds leuker!!

De telling van vanochtend op telpost Lührs staan weer ingevoerd op trektellen. nl. Grootste deel met z'n driëen (Jesse Keyzer, Hans Sanders en mijn persoontje) geteld. Voor die mensen die hun roofvogelherkenning willen aanscherpen is Lührs ook uitstekend geschikt!!! Elke telling schuiven wel een aantal van deze prachtbeesten voorbij; vanochtend 3 Buizerd, 1 Havik, 1 Sperwer, een Torenvalk en een Boomvalk die een fantastische luchtshow weggaf bij zijn pogingen een Kneu als ontbijtje te verschalken! Je kijkt ze op Lührs gewoon recht in de ogen!!
Ter plaatse o.a. Gr.B.Sp.; Groene Specht, Koolmees, Pimpeltjes; Zwako's; Tjiffen, Kneu; Putter. Het was dus weer de moeite waard!!! Morgenochtend weer een telling vanaf ca. 06:45 tot ca. 10:00. Kom ook meegenieten!

Jan Mudde
Jan Mudde

"Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo" (Ovidius)

Jan Mudde

Trektellen op Lührs do. 13 sept.

Morgen staan we weer op telpost Lührs achter de skiberg in het Hoge Bergse Bos. Vanaf 06:45 tot ca. 10:00 staan Jesse Keyzer, Henny van Bokhoven en Jan Mudde weer met hun neus in de wind en de blik omhoog gericht om elke overtrekkende vogel vast te leggen voor het nageslacht. Inmiddels hebben de afgelopen weken al meerdere leden van Rotta een deel van de tellingen meegemaakt. Stuk voor stuk waren ze enthousiast. Natuurlijk is Lührs geen telpost aan de kust en hebben we nog geen spectaculaire aantallen gezien maar er zijn al leuke dingen gezien, kijk maar eens op trektellen.nl en waarneming.nl. Zowiezo laten elke telling weer de diverse roofvogels van ons werkgebied zich mooi zien. Havik, Sperwer, Torenvalk, Buizerd en ook nog steeds een Boomvalk kan je, door de hoogte van de telpost, vaak letterlijk recht in de ogen kijken.....Dat alleen al maakt een bezoek aan telpost Lührs al de moeite waard. Daarnaast is het ook nog eenhs beregezellig en helpen we elkaar bij het leren van die lastige trekkers. Iedereen met of geheel zonder ervaring heeft tot nu toe bij kunnen dragen aan de tellingen, vele ogen zien nu eenmaal maar dan slechts een enkel paar! Als je morgen langs komt zorg dan wel dat je stevig aangekleed bent want een uurtje of wat stilstaan in de wind maakt het soms best fris! Tot morgenochtend, we rekenen op jullie!!

De vaste tellers van telpost Lührs o.a. Jan Mudde

Waar vind ik telpost Lührs; https://maps.google.nl/maps/ms?msid=204189673784659353727.0004bacf6b2a1aaf49af1&msa=0
Jan Mudde

"Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo" (Ovidius)