Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Ik heb coordinaten, hoe vind ik het gebied?  (gelezen 855 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

marcel123

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 11686
Ik heb coordinaten, hoe vind ik het gebied?
« Gepost op: augustus 07, 2005, 18:09:01 pm »

Je hebt een waarneming (soortnamen en amersfoortcoordinaten) en die wil je invoeren in waarneming.nl.

a. Kies bij 'nieuwe waarneming' voor tabblad Advanced
b. Kies provincie en voer geen gebied in maar kies voor 'Zoek gebied'.
c. Voer de coordinaten van je waarneming in, bijvoorbeeld 130,455
d. Je krijgt een lijst van gebieden in Waarneming.nl die rond (130,455) liggen.
De Meern (130,454) ligt het dichtst bij. Deze kies je.
Ligt er geen gebied in de buurt dan moet je alsnog een nieuw gebied aanmaken.
e. Vul de gegevens net zo in als altijd.
f. Tabblad Advanced heeft de mogelijkheid de exacte coordinaten toe te voegen aan een waarneming. Kies in plaats van 'co÷rdinaten van gebied overnemen' voor 'exacte co÷rdinaten invoeren'. De X-coordinaat:  en de Y-coordinaat: veranderen van grijs naar zwart en kunnen nu ingevuld worden.
Voer nu de exacte coordinaten in bij je waarneming: (130,455).
Je waarneming zit in de database met de exacte ingevoerde coordinaten: (130,455).


Als er geen gebied in de omgeving is ingevoerd kan het beter zijn om een nieuw gebied aanmaken. Overigens wordt in de database de exacte coordinaten gekoppeld aan de waarneming. Dus de exacte coordinaten kloppen, de naam van gebied waaraan de waarneming is gekoppeld misschien niet. Als de exacte coordinaten ingevuld zijn zijn deze leidend bij het plotten van de stip op de kaartjes.
Voeg geen bestaande gebieden toe met andere coordinaaten! Maak dan gebruik van het tabblad geavanceerd.


Vinden van Amersfoortcoordinaten:
Er zijn twee links voor het vinden van coordinaten:
1. 'Opzoeken coordinaten'
http://www.waarneming.nl/coordinaten.php
2. Googemaps
http://www.waarneming.nl/googlemaps.php
kies voor satellite
en zoom ver genoeg in klik op het punt waar je denkt dat het gebied ligt.
onder de kaart komen rechts onder bij de X en de Y de juiste coordinaten in beeld + alle in waarneming.nl bekende gebieden in die buurt.
« Laatst bewerkt op: juni 15, 2006, 11:29:13 am door RWester »
Gelogd

laatvlieger

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 16722
Ik heb coordinaten, hoe vind ik het gebied?
« Reactie #1 Gepost op: augustus 07, 2005, 18:30:53 pm »

ja dat is dus niet handig want dan komt ie waarschijnlijk in een ander gebied te liggen dan waar de waarneming werkelijk is gedaan. Bovendien zijn niet alle plekken van Nederland ingevoerd dus de ene keer ligt het dichtstbijzijnde gebied verder weg dan de andere keer.  
Gelogd
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 46351
Ik heb coordinaten, hoe vind ik het gebied?
« Reactie #2 Gepost op: augustus 07, 2005, 18:33:09 pm »

Voor elke officiele instantie is dat WEL handig, want deze zijn nooit geinteresseerd in het gebied, maar in het coordinaat cq km hok. Kortom bovenstaande methode is zeker hanteerbaar.
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Pieter Stolwijk

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 7322
    • Floristische Werkgroep Twente
Ik heb coordinaten, hoe vind ik het gebied?
« Reactie #3 Gepost op: augustus 07, 2005, 19:09:56 pm »

Ik begrijp het systeem wel, maar dan heeft die km-cel een verkeerde gebiedsnaam. Of zie ik dat fout?

Overigens heb ik voor Twente een tabel met alle co÷rdinaten+gebiedsnaam. Is dat ergens bruikbaar voor?



 
Gelogd
Vr. groet, Pieter Stolwijk


Floristische Werkgroep Twente

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 46351
Ik heb coordinaten, hoe vind ik het gebied?
« Reactie #4 Gepost op: augustus 07, 2005, 19:11:30 pm »

gooi maar in mijn mailbox
 
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

marcel123

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 11686
Ik heb coordinaten, hoe vind ik het gebied?
« Reactie #5 Gepost op: augustus 07, 2005, 21:38:27 pm »

Citaat
Ik begrijp het systeem wel, maar dan heeft die km-cel een verkeerde gebiedsnaam.
I
Ik denk dat het gebiedensysteem niet opgezet is om per kmhok een gebiedsnaam te geven maar om te voorkomen dat als je waarnemingen in wil voeren je perse de Amco nodig hebt. Het kan dan ook met alleen de gebiedsnaam.
De coordinaten worden dan van de gebiedsnaam afgeleid. Dit gaat sowieso fout bij grote gebeiden als de Veluwe, Dwingelose heide en zo. Dan vallen meerdere km hokken in dat gebied. Het kan dan zijn dat het kmhok waar je de waarneming gedaan hebt niet het kmhok is waar het gebied voor geregistreerd staat. Dan kan je het kmhok overschrijven met de advanced tab.

Het geheel is vanuit de gebieden geredeneeerd en niet vanuit de kmhokken. Dus je neemt een gebied en kent daar de Amco aan toe van het hok dat daar midden inligt. En niet: je neemt alle kmhokken en aan elk kmhok ken ik een gebiedsnaam toe. Allen het systeem rond Nijmegen werkt zo vanwege een vogelwerkgroep.
« Laatst bewerkt op: augustus 07, 2005, 21:42:15 pm door optilete »
Gelogd

Vincent

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 6169
  • Admingroep:
    • ● Dagvlinders
Ik heb coordinaten, hoe vind ik het gebied?
« Reactie #6 Gepost op: augustus 07, 2005, 21:50:31 pm »

Citaat
Ik begrijp het systeem wel, maar dan heeft die km-cel een verkeerde gebiedsnaam
Dat valt wel mee, je moet natuurlijk geen waarneming uit Limburg invoeren onder Rotterdam met de co÷rdinaten van een gebied in Limburg. Maar als je waarnemingen invoert onder Enschede met het advancedformulier met verschillende co÷rdinaten daar in de buurt dan moet dat kunnen lijkt mij.
« Laatst bewerkt op: augustus 07, 2005, 21:51:02 pm door Vincent »
Gelogd
Vincent

Vincent

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 6169
  • Admingroep:
    • ● Dagvlinders
Ik heb coordinaten, hoe vind ik het gebied?
« Reactie #7 Gepost op: augustus 08, 2005, 20:21:06 pm »

MAAR voeg alsjeblieft geen gebieden OPNIEUW toe die er al instaan! Dus als het gebied A er al in staat onder de co÷rdinaten 1,1 en je wilt de exacte co÷rdinaten invoeren en die betreffen 1,2 DAN in het waarnemingsformulier kiezen voor tabblad GEAVANCEERD en kies de optie "EXACTE co÷rdinaten invoeren" (onderaan formulier) en voer daar dan 1,2 in. Dan wordt de waarneming met die co÷rdinaten geplot op de kaart!

Dat scheelt een hoop samenvoegwerk van gebieden. (En de betreffende co÷rdinaten aan de waarnemingen hangen).
« Laatst bewerkt op: augustus 08, 2005, 20:21:26 pm door Vincent »
Gelogd
Vincent

marcel123

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 11686
Ik heb coordinaten, hoe vind ik het gebied?
« Reactie #8 Gepost op: augustus 10, 2005, 13:42:52 pm »

Kroonjuwelen (Gebieden met amco)

Misschien interessant?

marcel123

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 11686
Ik heb coordinaten, hoe vind ik het gebied?
« Reactie #9 Gepost op: oktober 23, 2005, 12:12:34 pm »

Opzoeken coordinaten

Het opzoeken van coordinaten kan met de nieuwe pagina http://www.waarneming.nl/coordinaten.php

Itt GoogleMaps heeft deze pagina:
-een toelichting
-alleen het dichtstbijzijnde gebied zie je direct in de combo-box
(de andere gebieden zitten onder de combobox).

-door in de combox een ander gebied te selecteren en op het V-tje te drukken rechts van de combobox wordt deze locatie afgebeeld op de kaart.

marcel123

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 11686
Ik heb coordinaten, hoe vind ik het gebied?
« Reactie #10 Gepost op: januari 16, 2006, 23:39:17 pm »

Voor coordinaten is er ook het toponiemenregister van het kadaster:
http://forum.waarneming.nl/forum/index.php...336&hl=kadaster

Mark van Veen

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 3316
    • http://home.hccnet.nl/mp.van.veen/
Ik heb coordinaten, hoe vind ik het gebied?
« Reactie #11 Gepost op: januari 17, 2006, 08:55:51 am »

Het invoerscherm is ondertussen dermate drastisch aangepast, dat dit probleem niet meer bestaat. Je kunt coordinaten direct invoeren, waarna het dichtstbijzijnde gebied gevonden wordt.
Gelogd
groet,

Mark van Veen
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.052 seconden met 19 queries.