Een artikel over Pontische Meeuwen in Polen

Gestart door Klaas van Dijk, september 04, 2012, 17:08:18 PM

Vorige topic - Volgende topic

Klaas van Dijk

Beste mensen,

Het artikel Colonization and population growth of Yellow-legged Gull Larus cachinnans in southeastern Poland: causes and influence on native species door PIOTR SKÓRKA, JOANNA D. WÓJCIK en RAFAL MARTYKA (Ibis 147, 2005, pag 471–482) (zie http://gull-research.org/papers/2005_ibis.pdf voor PDF) gaat toch over Pontische Meeuw (zeker gezien de schaarsheid van Geelpootmeeuw =michahellis in Polen volgens een recent artikel in DB, Neubauer etc. 2010)?

Alvast bedankt voor een reactie,

Klaas

g.j.p.gelderblom

Klopt Klaas. Behalve dat de geschetste aantalsontwikkeling inderdaad beter past op Pontische dan op Geelpootmeeuw, wordt bovendien in een later artikel van Skorka e.a. over cachinnans (daar wel gewoon Caspian Gull genoemd) voortdurend verwezen naar deze publicatie. Groeten,

PieterGeert

Klaas van Dijk

Beste PieterGeert,

Bedankt voor je antwoord. Het kwam mij ook al erg raar over.

Vermoedelijk is de naamgeving 'Yellow-legged Gull' voorgeschreven door Ibis. Ibis wordt uitgegeven door de BOU en m.i. erkende die toen (2005) nog niet Pontische Meeuw als een aparte soort. Erg verwarrend als je via internet / zoekfuncties etc. op zoek bent naar publicaties over het voorkomen van Pontische Meeuw in Polen. In het artikel staat een heel mooi kaartje met de ligging van de verschillende kolonies en er wordt uitgebreid ingegaan op aantalsontwikkelingen. Een goede & degelijke bron dus om naar te verwijzen, maar dan moet je wel weten om welke soort het gaat. Anders ga je flink de mist in.

Groetjes, Klaas