Hoofdmenu

Aanpassingen

Gestart door hiskodevries, augustus 03, 2005, 08:42:01 AM

Vorige topic - Volgende topic

Jan Harteman

Overigens,

Als de Smient in het latijn Anas penelope wordt genoemd... waarom staat bij de hybride Amerikaanse smient X Smient dan Mareca americana x Mareca penelope ? Mareca is een wel heel erg oude benaming. Anas is de juiste naam sinds de samenvoeging bij de andere grondeleenden.
Zie http://www.waarneming.nl/soort.php?id=2818

team

In het menu van Waarneming.nl is CDNA Soorten opgenomen.
als je deze link opent wordt alle vogelsoorten getoond welke door de Commissie dwaalgasten nederlandse avifauna beoordeeld kunnen worden.
In de lijst staat een begin en een einddatum. Een aantal soorten heeft slechts een beperkte tijd in deze lijst gestaan. Uiteraard worden alleen de waarnemingen bijgewerkt die binnen die periode vallen.
(l.s. de datum velden zijn nog niet overal correct, maar zullen nog bijgewertk worden)

Acher de kolom 'datum t/m' staat het aantal waarnemingen welke in Waarneming.nl zijn vastgelegd.
Als je op
klikt krijg je de, van deze soort,  door de cdna aanvaarde gevallen te zien op volgorde van datum,gebied
via het afrolmenu 'Beoordeling' kun je ook kijken of waarnemingen bekend zijn met een ander CDNA status.
Doorklikken op de soortnaam geeft alle individuele waarnemingen.

Met dank aan Bob Woets voor het bijhouden van de statussen bij de waarnemingen.
Overigens kan je ook bij een waarneming zien wat de CDNA status is,
b.v. http://www.waarneming.nl/wn_details.php?id=167631


Namens Team Waarneming.nl

hiskodevries

#123
het is nu ook mogelijk om geluiden toe te voegen aan een waarneming. Dit kan gedaan worden via het detailscherm .
Daar vandaan kun je het geluid ook beluisteren.
LET OP
Alleen geluiden in mp3 formaat en maximaal 2 MB
Op het net zijn genoeg programma`s te vinden om andere formaten om te zetten.

Als voorbeeld deze grasmus waarneming
http://www.waarneming.nl/wn_details.php?id=1272763
wie de componist raadt krijgt een eervolle vermelding. dit is puur voor de demo, uiteraard mogen alleen zelfgemaakte geluiden worden geupload.

Later wordt het ook verder ingebouwd zoals foto`s

Reuze handig bij onzekere determinaties van b.v. vogels of ter lering bij zeldzaamheden.


-----
Andere voorbeelden zijn:
De meerkikker van dhr Heemskerk

De spotvogel van dhr Heemskerk
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

characea

#124
Vergeet niet dat je GSM, Je USB MP3 speler en je digitale camera (Canon Powershot) zeer vaak mogelijkheden hebben om geluiden op te nemen. Onderaan staan wat screendumps van een memo toevoegen bij een Canon Powershot.

Op vergelijkbare wijze als met een foto kan tegenwoordig ook een geluidsbestand in MP3 toegevoegd worden.

Citeer
Vanaf vandaag is het ook mogelijk geluiden toe te voegen aan een
waarneming. Bijvoorbeeld het geluid van een stridulerende sprinkhaan,
een zingende vogel, een alarmerend zoogdier, een kwakende kikker of het
mysterieuze tikken op de batdetector! Dit kan een waarneming veel
waardevoller maken. Ook onbekende geluiden - waarvan u misschien wilt weten
wat het is- kunnen geplaatst worden.

Bijna iedereen gaat tegenwoordig het veld in met een digitale camera, MP3
speler of Mobiele telefoon. Vrijwel al deze toestellen hebben een
geluids-opname mogelijkheid. Deze opnamemogelijkheden kunt u nu ook voor
waarneming.nl gebruiken. Opnames moeten in mp3 formaat zijn en mogen
maximaal 2 MB groot zijn. Als uw opname een ander formaat betreft, dan kunt
u op het internet genoeg programma`s vinden om deze alsnog naar mp3 om te
zetten. (Bijvoorbeeld m.b.v. ITunes, Winamp of een andere WAV to MP3
converter kunt u het bestandsformaat veranderen in MP3)


http://forum.waarneming.nl/forum/index.php...indpost&p=56924

De geluiden kunnen ook prima ingezet worden bij amfibien, sprinhanen en bij vleermuizen (bat detector)

http://www.ub.unimaas.nl/multi/audio_conv/audioformaten.htm

De wav kun je met  iTunes converteren naar Mp3-formaat.

CiteerHallo , zondag was Harry Schokkenbroek in de uitzending van Vara's Vroege Vogels bezig om onderwater geluiden van waterbeestjes op te nemen. Hij weet echter niet of en zo ja wat voor geluiden Waterbeestjes maken. Is dat niet iets ons........


Citeer

WAVE-formaat.

Dit is de Microsoft Windows audio standaard. De meeste browsers voorzien in plug-ins of helper applicaties die zorgen voor het afspelen van deze bestanden. Deze bestanden kunnen ook afgespeeld worden met de Microsoft Media Player.

De ADPCM WAV-bestanden klinken beter dan de PCM WAV-bestanden omdat de sampling frequentie hoger is. ADPCM WAV bestanden zijn echter alleen af te spelen op Windows machines, PCM WAV-bestanden zijn zowel op Windows- als Macintosh- machines af te spelen.



MP3-formaat.

MP3 is de afkorting van MPEG (Moving Pictures Experts Group) layer 3. Dit is momenteel het standaard formaat voor het opslaan van gecomprimeerde audio. MP3 maakt het mogelijk om audio zodanig te comprimeren dat het ongeveer 8% kleiner is dan het origineel ofwel een compressie factor van 12:1.

Deze compressie vergt ongeveer 1MB geheugen voor een minuut audio van cd kwaliteit. Dit is ongeveer 10 keer minder dan een vergelijkbaar bestand in WAV formaat.

Citeer
et omzetten van audio bestanden d.m.v. HeadAC3heOm geluid geluid bestanden van het ene formaat (b.v. Dolby AC3) om te zetten naar een ander (b.v. MP2) kan men gebruik maken van het gratis programma HeadAC3he. De auteur van is Dark Avenger en het is te verkrijgen via zijn Website http://mitglied.lycos.de/darkav/, terwijl hoe te ... verhaaltjes te vinden zijn op www.doom9.net. (ook te vinden via www.videohelp.com/tools (geef bij Search tool in HeadAC3he). De bestanden zijn gecomprimeerd met WinRar. De complete installatie bestaat uit het echte programma bestand en een aantal losse DLL bestanden (voor de verschillende geluids formaten). ⇒ Let er bij het downloaden wel op dat je de DLL bestanden selecteert die passen bij de processor! Het programma is "klaar voor gebruik", het RAR bestand hoeven alleen maar te worden uitgepakt naar een map naar keuze.



CiteerHet formaat van het geluidsbestandGeluid kan net als een afbeelding in allerlei formaten worden opgeslagen. Het meest basale bestandsformaat is .wav. Het nadeel van dit formaat is dat het schijfruimte vreet. Vandaar dat er allerlei compressieformaten zijn bedacht, waarvan mp3 het bekendste is, gevolgd door .wma (Microsoft) en .rm of ra (Real Audio), dat vooral op internet veel gebruikt wordt. Erg lastig allemaal; er bestaat allemaal wel software om het ene formaat andere om te zetten, maar het maakt het wel onoverzichtelijk en omslachtig.


Hoe je de inhoud wilt presenteren. Als je bijvoorbeeld besluit je materiaal op een cd-rom te bewaren is het waarschijnlijk geen probleem gewoon het geluid als  wav bestanden te bewaren; als je het op de harde schijf wilt bewaren of beschikbaar wilt maken op internet is bestandsgrootte wel een essentiële factor. En zul je overstappen op mp3. Wimamp is hét programma hiervoor met vele gratis plug-ins, waardoor je allerlei bestandsformaten kunt afspelen;zo is er zelfs voor real audio de Tara plug-in. Kies niet Winamp versie 3 maar versie 2.81 (daar zijn al vele plug-ins voor). 
Conversie
Het mooie van Winamp is dat je een gratis conversieprogramma in huis haalt; van wav naar mp3 en terug;van mp3 naar wma . Er zijn nog meer mogelijkheden met plug-ins.

Een zeer prettig en en gratis programma om geluiden om te zetten is dBpowerAMP Music Converter (dMC); het biedt erg veel mogelijkheden geluid te converteren, eventueel met gratis plug-ins; zo kun je wma en asf bestanden omzetten naar wav of mp3 en omgekeerd.

http://claudiosoft.online.fr/wavsplit.html
Wave Splitter from Claudiosoft is a freeware utility that allows you to extract a sample from a .wav file without loading it into memory. No matter how big your source wave file is (it may be hundreds of megabytes!), if you want to sample a part of it, you can do it very quickly, without wasting RAM.


Citeer
MP3 's knippen en plakken
Het is ook mogelijk zonder om te zetten naar wav in het mp3 formaat te knippen en te plakken. Handig als je werkt met gesproken instructie of een langere radio- of concertopname.

Knippen:het gratis MP3 Split ; het heeft het nadeel, dat je niet de plek kunt horen, waar je wilt knippen; die moet je eerst in Winamp vaststellen.

Plakken: het gratis MP3 Merger ; met de mogelijkheid de ID Tag aan te passen.

Nog uitgebreider zijn de mogelijkheden van mp3DirectCut , (freeware), waarmee een bepaalde passage kunt verwijderen, het volume kunt wijzigen of een passage kunt bewaren als nieuw bestand; met Nederlands taalbestand. Je kunt het mp3 bestand beluisteren binnen het programma. En de bewerkingen leveren geen kwaliteitsverlies op.

http://www.brizsoft.com/mp3split/

MP3 Splitter is an easy-to-use tool to split MP3 files.
MP3 Splitter allows you to split, cut or trim a MP3 file and save results into new MP3 files. The audio player embeded in this program allows you to manually select segments which should be sliced. Also you can automatically split up a MP3 file into equal-sized parts.




http://mp3merge.netfirms.com/
This is a tool for joining MP3 files together.
It takes care of the ID3v1, IDv1.1 and ID3v2 tags.
Features:
ID3v1.1 tag support
takes care of ID3v2 tags
can add ID3v1.1 tag to the generated file
VBR support
accepts drag'n'drop from the explorer
can be integrated into the "Send to" Menu of the explorer



CiteerMEMORECORDER NIET ALLEEN GESCHIKT VOOR AMFIBIEONDERZOEK
In het voorjaar van 2005 is door het Waterschap Roer en Overmaas amfibieonderzoek uitgevoerd met behulp van kleine memorecorders. Het idee om bij poelen en vennen de koorroep van kikkers en padden op te nemen is niet nieuw. Al meer dan een kwart eeuw geleden werden hiervoor band- en cassetterecorders gebruikt.
Door de voortschrijdende automatisering is de techniek thans binnen ieders bereik gekomen. Zelfs een eenvoudige MP3-speler van enkele tientallen euro's beschikt over een voicerecorder, die bij een bepaald geluidsvolume automatisch begint te registreren. Daarin schuilt echter ook een nadeel, namelijk dat bij élke geluidsbron (overvliegend vliegtuig, passerende trein, kwakende eend) een opname wordt gemaakt. Zorg in ieder geval dat de begin- en eindtijd van de opname ingesteld kan worden.
De recorders hebben de omvang van een MP3-speler en zijn voor het veldwerk waterdicht 'verpakt' in een boterdoosje, waarbij in de zijkant een gaatje is geponst voor het bijgeleverde microfoontje. Tegen regeninval is met behulp van een elastiek een breed "dakje" bevestigd (de deksel van een literbak ijs). Onder de elastiek kunnen ook gras- of pitrushalmen, mos of rietstengels ter camouflage worden bevestigd. In het veld kan het apparaat op deze wijze onzichtbaar worden verstopt.
De gemaakte opnamen worden achteraf via de USB-poort op een PC ingeladen en met behulp van geluidbewerkingenssoftware snel "op zicht" geanalyseerd. Diverse eenvoudige programma's zijn gratis via internet te downloaden. Pieken op het sonogram duiden op de aanwezigheid van geluid. Omdat elk kikkertje kwaakt zoals het gebekt is, kan snel worden achterhaald welke soort roept. Door een nadere bestudering van de tijdbalk kan zelfs een schatting worden gemaakt van het aantal aanwezige exemplaren. Bij het amfibieënonderzoek in de gemeente Echt-Susteren zijn Bruine kikker (Rana temporaria), Rugstreeppad (Bufo calamita), Gewone pad (Bufo bufo) , groene kikker (Rana esculenta synklepton) en Boomkikker (Hyla arborea) geregistreerd.
Het bereik is vele honderden meters. Alles wat een menselijk oor hoort, wordt opgenomen.
De onderzoeksmethode kan prima worden ingezet bij kikkers en padden die een korte voortplantingsperiode hebben, zoals Heikikker (Rana arvalis); een onregelmatige of zachte koorroep hebben zoals Knoflookpad (Pelobates fuscus); of bij soorten die in lage aantallen aanwezig zijn. De trefkans wordt aanzienlijk vergroot door in de geschikte periode dagelijks geluidsopnamen te maken.
In combinatie met andere registratiemogelijkheden, zoals temperatuur of luchtvochtigheid, opent zich voor een breed publiek aldus de weg naar interessante ecologische onderzoeken.
Harry van Buggenum


Citeer

MP3 WAV Converter 3.12
When it comes to digital music, sometimes you want the compactness of MP3s, and sometimes you want the quality of a CD. MP3 WAV Converter makes it easy to have both. The program converts .wav music files to .mp3 format to reduce the size of the files by roughly a factor of 10, and it changes MP3s to .wav files for playback on standard CD players. It also doubles as an audio player, minus the fancy skins and light shows most players have these days. The program completes conversions in seconds, and you can convert and play batches of files at a time. Any .wav files converted to MP3s are automatically normalized to a consistent volume level.
MP3 to WAV Converter software works on any Windows platform.

Download a free trial version. Buy it now for only $19.95.
Buy one Get one free
We have developed a new free copy CD Ripper for all registered user, help you rip cd to wav,cd to mp3, anybody purchases MP3 WAV Converter, you 


Digital Birdsong DetectiveTM
Song Sleuth is the most exciting birding aid to come along ever. It's the only device that lets you identify birdsongs in the field in real time. Just power-up and aim Song Sleuth in the direction of a birdsong. In seconds, the software analyzes, identifies and rank-orders the prime suspects and displays the results.

http://www.wildlifeacoustics.com/songsleuth/


Geluidsopname maken met een Canon Powershot







De ultime geluidsconverter: WinLAME.
of

http://www.apple.com/nl/itunes/overview/

hiskodevries

In de werkgroepschermen wordt nu ook getoond of bij een waarneming een geluidopname aanwezig is.
plaatsvervaging van zeldzame herpeto`s, ten dele, ingebouwd.
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

hiskodevries

Het informatie scherm van een soort kan nu ook de determinerende geluiden weergeven
b.v.
http://www.waarneming.nl/soort.php?id=199&...um_tm=&tab=info
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

hiskodevries

In het menu onderdeel multimedia is een item Zoeken in multimedia opgenomen.
Via dit scherm kun je zowel in de geluiden als de foto`s zoeken.
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Freek Verkerk

#128
Waarnemingen en Funda

Hi,

misschien is deze bijdrage hier niet op zn plaats, maar ik wist niet waar het elders geplaatst kon worden.

Ik zie dat makelaars bij hun woningen gebruik maken van Google maps, net als wij al lang doen.

misschien kunnen zij ook laten zien welke (natuur) waarnemingen er zijn in de buurt van hun woningen. Misschien kunnen we daar ook op inspelen.

Dat de natuur waarden van de omgeving van de woning belangrijk wordt, en dus de natuur in het algemeen.
Natuurlijk gegroet
Freek Verkerk

hiskodevries

#129
okay.  vanavond lekker met het laptopje in de tuin met een glas bier de buitenland waarnemingen een beetje gefatsoeneerd.
in het menu buitenland kun je nu ook kiezen voor 'Raadplegen' . dan wordt dit scherm gestart
http://www.waarneming.nl/bl_waarnemingen.php
de opbouw is zo`n beetje gelijk aan het 'normale' waarnemingen scherm.
Je kunt prikken met een datum, als je dat doet dan worden de waarnemingen tot die dag getoond.
als je op of klikt kom je in het waarnemingen detailscherm
b.v.
http://www.waarneming.nl/bl_details.php?id=22218
Vanuit dit scherm kan de waarnemer de waarneming wijzigen/verwijderen of een foto toevoegen.
Als bij de waarneming 1 of meerdere foto`s zijn vastgelegd dan zie je achter de warneming een staan. als je daarop klikt kom je ook in het detailscherm met een verkleinde weergave van de foto
b.v.
http://www.waarneming.nl/bl_details.php?id=22126
klikken op zo`n foto geeft het foto detail scherm
http://www.waarneming.nl/foto_bl_details.php?id=440
met de mogelijkheid voor de waarnemer om de foto te wijzigen of te verwijderen.
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

frankw

weet niet of dit het juiste topic is, en of dit al eerder gezegd is, maar wat ik 'mis' is een snel link waarbij je de foto's uit een bepaald gebied in 1 keer kan opvragen.. misschien een idee voor de toekomst?

Vincent

Het gebiedenscherm gaat nog een keer op de schop. Ik denk dat er dan ook wel een aparte tab voor foto's wordt gemaakt. Net zoals nu bij de soortpagina.
Vincent

hiskodevries

Soortenrijkdom
Om te kunnen zien waar nu de meeste soorten van een soortgroep worden gezien is vanuit het menu informatie het item soortenrijkdom te openen.
http://www.waarneming.nl/start_rijkdom.php
Via de listbox kies je de soortgroep welke je wilt zien.
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

hiskodevries

zoeken in multimedia.
In het menu onderdeel multimedia is een item 'zoeken in multimedia' opgenomen.
Vanuit dit scherm kun je zeer specifiek zoeken in geluiden en foto`s
b.v. alles foto`s van derde kalenderjaar geelpootmeeuwen
http://www.waarneming.nl/fotos_zoek_overzi...ma_id_soort=250
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

hiskodevries

Buitenland gedeelte aangepast.
De soortgroepen:
zoogdieren,
vlinders,
libellen ,
reptielen
amfibien toegevoegd
iedereen kan in dit gedeelte commentaar leveren.
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Brandtoren

Half juli jl. heb ik enkele malen een Lederboktor (Prionus coriarius) waargenomen en daar op het forum melding van gemaakt. Ik kan deze waarnemingen echter niet invoeren, omdat deze soort op het voorgeprogrammeerde soortenoverzicht ontbreekt. Daarom verzoek ik deze keversoort aan het soortenoverzicht toe te voegen.

Groeten,
André


hiskodevries

andre is toegevoegd.
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

characea

CiteerBuitenland gedeelte aangepast.
De soortgroepen:
zoogdieren,
vlinders,
libellen ,
reptielen
amfibien toegevoegd
Erg mooi..!!!

RWester

#138
CiteerSoortenrijkdom
Om te kunnen zien waar nu de meeste soorten van een soortgroep worden gezien is vanuit het menu informatie het item soortenrijkdom te openen.
http://www.waarneming.nl/start_rijkdom.php
Via de listbox kies je de soortgroep welke je wilt zien.
Ik heb dit ingevoerd in Admin-Tools, maar wat je eigenlijk ziet is dus de invoerdichtheid/intensiteit door waarnemers ipv de soortenrijkdom
Met vriendelijke groet,

Remco Wester


hiskodevries

dit hoeft niet bij admin tools is gewoon via menu informatie bereikbaar.
De rest is al eens besproken.
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

carel

Heren admin
Als ik dit kaartje bekijk zit het plus teken erg kort achter de tekst KAART
http://www.waarneming.nl/gebied_informatie...938&werkgroep=O
ik was vanmiddag bij iemand met een andere schermresolutie en die kon het plus teken helemaal niet aan dit verdween achter de tekst KAART
zijn er andere die dit probleem ook hebben ?
zou het plus min teken niet anders geplaatst kunnen worden zodat het beter berijkbaar is

Carel van der Sanden

http://www.natuurlijk-erp.nl/

hiskodevries

Carel, ik zie het probleem niet.
anderen wel ?
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Jeroen Nagtegaal

Ik had het probleem, nu ik een andere pc heb is het niet meer, ik kon het eerstook niet zien, het plusteken,
Groet, Jeroen Nagtegaal
Moderator subforum Ringen

Een geringde vogel gezien of gevonden.
Meld het hier of mail naar ringonderzoek@gmail.com

hiskodevries

nu ook routplanning vanuit Waarneming.nl
open een detailscherm
b.v. http://www.waarneming.nl/wn_details.php?id=1592776
je wilt naar deze waarneming ( met de auto) klik op
"Route naar waarneming" in het menu rechts.
De kaart wordt getoond met eindpunt gevuld.
tik bij vertrekpunt een plaatsnaam, straat in  ( of alleen een postcode) en klik op de drukknop routebeschrijving.
De vertrekpunten worden onthouden dus dat gaat een volgende keer sneller.

(Waarneming.nl is niet verantwoordelijk voor fouten in google maps, dus het heeft geen zin om foute routes te melden e.d.)

Bus en trein zijn (nog) niet mogelijk, maar wie weet in de toekomst

Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Tim Faasen

Vraagje uit nieuwsgierigheid:

http://www.waarneming.nl/waarnemingen.php?diergroep=5
http://www.waarneming.nl/waarnemingen_v3.php?groep=4

Iemand enig idee waarom er een verschil is in opbouw tussen deze twee pagina's?
Is dat een verschil in wensen tussen de liefhebbers van deze insectengroepen of meer het gevolg van het feit dat gewoon niet alles tegelijk kan worden bijgewerkt?

grtz,
Tim
entomo-ecoloog (als dat bestaat)

characea

Een deel van de reden is dat beide pagina's voor en nadelen kennen.
Bij het oude overzicht krijg je eenvoudiger een overzicht van de zeldzame soorten van de laatste dagen. Je mist dan vaak wel de algemene soorten. Ik gebruik ze in elk geval door elkaar en ik denk dat sommige anderen dit ook doen.
Bij het nieuwe overzicht kun je alle soorten zien en dus ook de algemene soorten.

characea

Citeernu ook routplanning vanuit Waarneming.nl
open een detailscherm
b.v. http://www.waarneming.nl/wn_details.php?id=1592776
je wilt naar deze waarneming ( met de auto) klik op
"Route naar waarneming" in het menu rechts.
De kaart wordt getoond met eindpunt gevuld.
tik bij vertrekpunt een plaatsnaam, straat in  ( of alleen een postcode) en klik op de drukknop routebeschrijving.
De vertrekpunten worden onthouden dus dat gaat een volgende keer sneller.

(Waarneming.nl is niet verantwoordelijk voor fouten in google maps, dus het heeft geen zin om foute routes te melden e.d.)

Bus en trein zijn (nog) niet mogelijk, maar wie weet in de toekomst
De laatste keer dat ik op vogelkijkhutten keek kon ik deze functionaliteit niet vinden.
Misschien iets voor de toekomst en het achterhoofd ?  

marcel123

#147
CiteerIemand enig idee waarom er een verschil is in opbouw tussen deze twee pagina's?
De libellenpagina is onlangs teruggezet naar de huidge pagina omdat er niet zoveel libellenwaarnemingen meer zijn. Dan krijg je een vrijwel lege lijst en dat wil men niet. In de zomer van 2007 zijn ze weer gelijk.

Robert Heemskerk

#148
dag Administrator,

Ik heb opgemerkt dat je na het veranderen van een gebiedsnaam van een waarneming, je ook de gebiedsnaam moet veranderen (handmatig intypen) die eventueel bij de foto staat.

Als je alleen de gebiedsnaam van de waarneming veranderd, blijft de oude gebiedsnaam bij de foto staan.

Jammer dat die niet gekoppeld zijn.., gebiedjes die ik later  een specifieke naam heb gegeven behouden dus de oude gebiedsnaam..




:mellow:

marcel123

Bovenstaande geld voor alle gegevens bij een foto, bijv ook de datum.