Hoofdmenu

Haas? Konijn?

Gestart door Tatanka, februari 22, 2007, 18:33:02 PM

Vorige topic - Volgende topic

Tatanka

Ik ben niet erg "into" zoogdieren en ik twijfel een beetje tussen haas en konijn alhoewel ik zelf denk dat het een konijn is omdat ik geen duidelijke zwarte punten aan de oren zie. Klopt dit?

Zijn er goede veldgidsjes a la de ANWB-gids voor vogels, maar dan voor zoogdieren? Heb ik wel interesse in aangezien mijn verjaardag er weer aan komt! Thanks!Alvast bedankt!

Hortulana

Dit is geen konijn maar een haas. O.a. te zien aan lange oren + lang lichaam en verder veel forser van formaat dan konijn.

Jeroen Nagtegaal

#2
Een prachtige haas, de zwarte oorpunten zijn vooral te zien als hij rent, maar de Veldgids zoogdieren van West-Europa, is wel een leuk boekje, van een euro of 25, zie daarvoor de site van de knnv, http://www.knnvuitgeverij.nl/www2/index.htm
Groet, Jeroen Nagtegaal
Moderator subforum Ringen

Een geringde vogel gezien of gevonden.
Meld het hier of mail naar ringonderzoek@gmail.com

laatvlieger

Een haas inderdaad. Dit is ook een typische hazenhouding, zo plat op de grond. De gids die Jeroen aanraad is inderdaad een goede gids.

Bekijk ook eens de soortoverzichten van de haas en het konijn om verschillen te zien.  
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

eline1234

wat mij meestal ook opvalt is dat hazen veel 'bottiger' overkomen, een konijn is eerder een lief zacht pluizeballetje, terwijl bij een haas in rust aan alle kanten hoeken en heupen te zien zijn.  
Eline

Tatanka

Jongens, en meiden,

zo leer ik er weer veel bij: allemaal kenmerken die ik onthouden zal en de volgende keer maak ik hopelijk de juiste determinatie. Bedankt hoor, altijd leuk om te zien hoeveel hulp je op dit forum krijgt!

Bedankt ook voor de tip voor 't boekje, zal het op m'n lijstje zetten!

Mvg, Gerben