Hoofdmenu

Wannabe Pont

Gestart door Martijn Bot, juli 02, 2012, 20:07:20 PM

Vorige topic - Volgende topic

Martijn Bot

Vanmiddag deze wederom verwarrende vogel aangetroffen bij de vuilstort in Groningen. Zwemmend dacht ik (eindelijk weer eens) een Pont te hebben; het zou dan een 3KJ moeten zijn. Geef toe, hij ziet er lekker Pontisch uit. Echter, dichterbij gekomen past een dergelijke kop en snavelkleur/tekening niet op een 3KJ; dat ziet er al volledig adult uit. Ook de mirror is behoorlijk groot/rond voor een Pont, iets wat ik niet zo snel kan terug vinden bij 3KJ vogels. Dan zal het dus toch een 4KJ zilver zijn die erg hard z'n best doet om op een Pont te lijken. Klopt mijn gedachtengang?

Bram Rijksen


pwolf

wat is er mis voor een 3kj Zilvermeeuw?

groeten, Pim
Pim Wolf, Vlissingen

Bram Rijksen

Niets. Maar ik ben het wel een beetje met Martijn eens: "hij ziet er lekker Pontisch uit"

Martijn Bot

Ter leering, zeker niet ter vermaeck : Zo'n volledig adulte kop en snavel, redelijk adulte (binnenste) handpennen en een spiegel op p10; is een 4KJ niet logischer?

Klaas van Dijk

#5
hoi Martijn,

Vandaag (3 juli 2012) zat bij de Mispelflat (kruising Mispellaan / Iepenlaan) een min of meer vergelijkbaar geval, maar dat bleek een 3KJ Geelpootmeeuw te zijn. Deze vogel draagt een metalen ring links aan de tarsus (Arnhem 5.419.937) en werd op 10 september 2010 door Frank Majoor bij de Platinalaan (Vinkhuizen) geringd (als 1KJ Geelpootmeeuw).

Er er zijn wel meer parkvijvers in de stad waar je nu je hart kan ophalen aan 2KJ en 3KJ Kleine Mantelmeeuwen. Met flink wat brood kun je vaak aardig wat mantelmeeuwen naar beneden lokken.

Ik ben het wel met je eens dat er af en toe best lastige individuen tussenzitten. Ook bij deze Geelpootmeeuw viel ik weer eens in de val, zucht.........

Groetjes, Klaas