onbekend klein zwart beestje met gele streep

Gestart door n90, juni 09, 2012, 14:25:10 PM

Vorige topic - Volgende topic

n90

Sinds een paar jaar zitten er een hoop onbekende beestjes in onze tuin die we nog nooit eerder gezien hebben. Ze zijn ongeveer 1 cm. lang en zijn smal van vorm. Het lijfje is zwart en loopt toe in een punt en in het midden over hun lijf loopt een felgele streep. We zien ze hier in de buurt de laatste tijd vaker en ze zitten dan veelal op bladeren, maar ook bijvoorbeeld op onze tuintafel. Wanneer ik de kans heb zal ik er een foto van maken, maar is er iemand die zo al een idee heeft wat ik bedoel? Ik heb het hele internet afgespeurd, maar nergens iets kunnen vinden wat erop lijkt. De larve van een aziatisch lieveheersbeestje komt nog het meest in de richting, maar deze heeft een te breed en stekelig lijf in vergelijking met 'ons' beestje. Ook de smalle gele streep heb ik nergens anders kunnen vinden.
Heeft iemand een idee?? Ik vind ze er vanwege hun kleur best eng uitzien en weet niet of ze kunnen steken of bijten. Alvast bedankt!

Bart van Hoogstraten

Vriendelijke groet! Bart van Hoogstraten

De toekomst van Waarneming is onzeker. Draag bij aan het voortbestaan en betaal gewoon jaarlijks € 25,- abonnementskosten!
https://waarneming.nl/donate/

n90

Helaas heb ik hem ook daar niet tussen kunnen vinden! Deze: http://www.wildlifeextra.com/go/news/scotland-harlequin.html#cr komt een heel klein beetje in de buurt, maar het lijkt er toch nog echt niet op. De tekening is anders, omdat het beestje in onze tuin totaal zwart is met een enkele felgele streep. Bovendien is het smaller en heeft het naar mijn idee een hoop kleine pootjes (waardoor ik me nu ineens besef dat het dus waarschijnlijk niet tot de 'insecten' behoort). Ik heb echt geen idee in welke richting ik het moet zoeken!

Bart van Hoogstraten

Nou ben ik wel erg nieuwsgierig opeens. Heb je echt geen foto ervan?
Vriendelijke groet! Bart van Hoogstraten

De toekomst van Waarneming is onzeker. Draag bij aan het voortbestaan en betaal gewoon jaarlijks € 25,- abonnementskosten!
https://waarneming.nl/donate/

n90

Haha. Ik zal zo gauw mogelijk op zoek gaan in onze tuin. Het zal niet al te moeilijk moeten zijn, want ik kom ze vaak tegen. Wordt vervolgd!

Violet (en Remco)

Niet terug gevonden?
Wij zijn ook nieuwsgierig  ;)
Groetjes,
(Remco en) Violet

www.vlinderseemland.nl