Hoofdmenu

wilde kat

Gestart door HansJWG, januari 12, 2007, 21:54:24 PM

Vorige topic - Volgende topic

HansJWG

wilde dit eerst plaatsen in hier komt de kat mee thuis..

(artikel van nu.nl)Wilde kat nestelt zich in Limburgs heuvelland

Uitgegeven: 12 januari 2007 14:20
Laatst gewijzigd: 12 januari 2007 15:14

MAASTRICHT - De wilde kat behoort definitief tot de Nederlandse fauna. Onderzoek in opdracht van de provincie Limburg heeft aangetoond dat er wilde katten rondlopen in het Heuvelland. Dat meldde de provincie Limburg vrijdag.

De wilde kat (Felis silvestris) lijkt veel op een cyperse huiskat, maar is enigszins anders getekend, vooral de staart. Ook is hij iets groter en vooral schuwer dan de huiskat. Oorspronkelijk kwam de wilde kat in vrijwel heel Europa voor, maar door menselijk ingrijpen is hij bijna overal uitgeroeid.


Romeinse tijd

Sinds de Romeinse tijd was de kat niet meer in ons land gezien. In Noordoost-Frankrijk, de Ardennen en de Eifel overleefde een kleine populatie, die zich de laatste vijftig jaar weer aan het uitbreiden is. Nu hebben wilde katten zich ook genesteld in het bosrijke Zuid-Limburg, waar ze muizen vangen en genoeg schuilplaatsen vinden.

Drie jaar geleden werd al een wilde kat bij Heeze (Brabant) gevangen, maar die bleek door iemand uit Frankrijk te zijn meegenomen. Ook werden in 1999 en 2002 bij Nijmegen en in Vaals twee dode wilde katten gevonden.
Groet, Hans

Jeroen Nagtegaal

De grootste onzin is dit, hij zit allang weer in Nederland, met ik dacht een 10 gevallen uit limburg, en een paar uit brabant, En een foto is echt geen bewijs, alleen vangst en doode beesten unnen met zkerheid gedertiminerd worden,
Groet, Jeroen Nagtegaal
Moderator subforum Ringen

Een geringde vogel gezien of gevonden.
Meld het hier of mail naar ringonderzoek@gmail.com

Geert-Jan Kroon

CiteerDe grootste onzin is dit, hij zit allang weer in Nederland, met ik dacht een 10 gevallen uit limburg, en een paar uit brabant, En een foto is echt geen bewijs, alleen vangst en doode beesten unnen met zkerheid gedertiminerd worden,
Grootste onzin? Je bevestigd zelf wat er in het artikel staat.. <_<  
Groet,

Geert-Jan Kroon

klaas van haeringen

#3
Zeker een leuk artikel!
Citeerwaar ze muizen vangen
Haha, als onze katten al met volwassen hazen en houtduiven thuiskomen...