EU stopt import van wilde vogels

Gestart door Araproject, januari 12, 2007, 01:50:25 AM

Vorige topic - Volgende topic

Araproject

De handel in wilde vogels zal permanent worden gestopt in de Europese Unie. In Juli gaat deze regelgeving in, zo hebben de EU animal health officials besloten.

Deze zet zal het tijdelijke importverbod vervangen. Dit tijdelijke verbod werd ingesteld in 2005 om het uitbreken van de dodelijke variant van het vogelgriepvirus, H5N1, te voorkomen.

Dieren welzijn campagnevoerders zeggen dat deze permanente importstop miljoenen vogels zal redden, inclusief veel bedreigde soorten.

Alleen de in gevangenschap gekweekte vogels van toegestane landen zullen worden toegelaten in de EU.

Strengere controles op de gezondheid en quarantaine's van geimporteerde vogels zullen worden opgelegd.

Campagnevoerder hebben de Europese handel in wilde vogels een signifikante factor genoemd in de afname van bedreigde soorten zoals de Grijze Roodstaart Papegaai.

Voor het instellen van de tijdelijke stop werden ongeveer 1.7 miljoen jaarlijks naar de EU geïmporteerd.

Ongeveer 60% van de gevangen vogels voor de import sterft voordat ze in Europa is aangekomen door verkeerde behandeling en ziekte. Dit zegt de Britain's Royal Society for the Protection of Birds.

De tijdelijke importstop werd ingesteld in oktober 2005 nadat wilde vogels in een quarantaine afdeling in het Verenigd Koninkrijk werden besmet bevonden met de vogelgriep.

http://www.papegaai-ara.nl/2007/01/11/eu-s...n-wilde-vogels/My Webpage