Nog een ooievaar met ring

Gestart door Joep Tomlow, mei 09, 2012, 14:18:27 PM

Vorige topic - Volgende topic

Joep Tomlow

Hallo,

De afgelopen weken heeft er nabij Meterik (vlakbij Horst, Limburg) een geringde Ooievaar een nest gebouwd. De ring is door collega vogelaars afgelezen, code AV 7187182, zie foto's via links onderaan. Voor de duidelijkheid; voor Limburgse begrippen is dit best uniek, de afgelopen jaren is hier slechts 1 succesvol broedgeval in deze provincie aanwezig, namelijk op het dak van het Stadhuis van Gennep.
In eerste instantie werd er gedacht aan ringen van Aviornis, maar dat bleek volgens een reactie via e-mai vanuit hen niet te kloppen. De ringen van Aviornis beginnen met de letters AO, en niet AV. Ondertussen heb ik nog ge-emaild met Jeroen Nagtegaal (ervaren met diverse ringen) en Jonh Van Betteray van Sovon. Volgens Jeroen moet het een gesloten plastic voetring zijn, dus niet gelijmd aangezien dat op die positie van de poot zo goed als onmogelijk is. Aangezien zij geen projecten of ringgroepen kennen die deze codes hanteren gaan de gedachte voorlopig uit naar een vogel van particuliere herkomst of dierentuin/vogelpark. Ik hoop dat iemand die dit leest wellicht iets kan vertellen hierover. En natuurlijk hoop ik (en anderen) uiteindelijk achter de herkomst van de vogel te kunnen komen.

Alle hulp/info is zeer welkom, alvast bedankt voor het meedenken  :) !

Groet,

Joep Tomlow

links naar foto's:
http://limburg.waarneming.nl/waarneming/view/64094264
http://limburg.waarneming.nl/waarneming/view/64123836
http://limburg.waarneming.nl/waarneming/view/65899071

PS: afgelopen vrijdag 4-5 bleek de betreffende ooievaar plots te zijn vertrokken, alleen een ongeringde ooievaar die er nog mee gebaltst heeft was daar nog aanwezig...