Bijtelling

Gestart door Jan Zwaaneveld, mei 12, 2012, 11:35:21 AM

Vorige topic - Volgende topic

Jan Zwaaneveld

Vandaag en morgen is het bijentelweekend. Het is net zoiets als de tuinvogeltelling: een halfuurtje bijen tellen in je tuin en de resultaten doorgeven. Wie mee wil doen vindt hier meer informatie:  http://www.jaarvandebij.nl/jaar-van-de-bij/acties/bijentelweekeind.html
Lekker vogelen (mijn vogelblog)

wilde

#1
Het tellen van bijen, dus het op soortnaam brengen, is een onzalig idee. Hier op het forum is het al moeilijk genoeg om soorten te herkennen door liefhebbers, die net iets meer zijn dan leek. Wie als volkomen leek op pad gaat met de plaatjeskaart komt gegarandeerd op soorten uit die niet deugen, want de plaatjes lijken niet erg veel op echte bijen. Allemaal onzin dus en verspilde energie waar ik niet aan mee doe, want ik kan veel bijen in het veld niet op soortnaam brengen.
Groet, Albert de Wilde
https://www.ahw.me

Bart van Hoogstraten

#2
Ik heb het voor de aardigheid toch gedaan en kwam op 5 zekere soorten uit die ik bij ze aangevinkt heb (Tuin-, Aard-, Boom-, Akkerhommel en Vosje) en 3 onzekere soorten (Honingbij, Steenhommel en Grote bladsnijder) die ik uiteraard niet heb aangevinkt.
Vriendelijke groet! Bart van Hoogstraten

De toekomst van Waarneming is onzeker. Draag bij aan het voortbestaan en betaal gewoon jaarlijks € 25,- abonnementskosten!
https://waarneming.nl/donate/

harry60

M.Vr.Gr. Harry de Koning