Hoofdmenu

Rotta Big Day's 2012

Gestart door Jan Mudde, april 26, 2012, 13:49:05 PM

Vorige topic - Volgende topic

Jan Mudde

Big Day Rotta 2012

Zaterdag 28 april en zaterdag 5 mei organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta een Big Day in haar werkgebied ( http://g.co/maps/g2fe2 ). Iedere vogelaar wordt hierbij uitgenodigd om een team samen te stellen van minimaal drie personen die gedurende 24 uur (of een deel daarvan) het gebied uit spitten op aanwezige vogels.
Er zijn een paar regels; ieder houdt zich aan de algemene regels van waarneming.nl, toegangs- en andere regels die in gebieden gelden worden gerespecteerd, er wordt geen gebruik gemaakt van geluidsapparatuur om vogels te lokken, "tapen" is dus niet toegestaan! Een soort telt pas als minimaal twee van de drie waarnemers uit een team de vogel gezien of gehoord hebben.
Locale of landelijke zeldzaamheden graag, indien mogelijk, documenteren met beeld- en/of geluidsopnamen. Er zijn geen prijzen te verdienen maar je verwerft natuurlijk wel eeuwige roem. Binnen het werkgebied liggen een aantal gebieden met een hoge kans op fantastische soorten, denk maar aan het best bewaarde "vogelgeheim" van Zuid-Holland en de inmiddels vermaarde "Bairdsbak" in de Eendragtspolder. Ook de "Groenzoom" nabij Berkel en Rodenrijs biedt genoeg kansen op leuke steltjes, de Kleine en Grote Grijze Snip en Poelruiter zijn besteld . Verder in de bosgebieden kans op Kleine Bonte Specht, Wielewaal en nog veel meer fraais. Porseleinhoen, Kwartel, Rode Wouw, Bonte Vliegenvanger, Grote Karekiet zijn soorten waar ook gerede kans op is. Ondanks de hoge bebouwingsgraad van het werkgebied is er dus voor een vogelaar genoeg te beleven.
Tussen 12:00 uur en 13:30 ben ik op beide zaterdagen met mijn team aanwezig in ons vereningingsgebouw Trefpunt Rotta aan de Hoeksekade 164, 2661 JL in Bergschenhoek om jullie eerste belevenissen te horen.

Lukt het niet om zelf een team te formeren dan willen we jullie daar graag bij helpen. Ieder die mee wil doen kan zich via de e-mail aanmelden bij jan.muddeATgmail.com . Graag de namen, mobiele telefoonnummers en e-mailadressen van de deelnemers van een team doorgeven. Ben je maar alleen dan zullen we proberen om vanuit de diverse losse deelnemers een of meer teams te formeren. Meer informatie is te verkrijgen via bovenvermeld e-mailadres, een PB'tje via deze site of via 06 - 110 182 25

Tot ziens op een of beide Big Day's
Jan Mudde

"Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo" (Ovidius)

Yeronimo

Dat is grappig, wij (Jan Willem Dekker, Maarten Zorgdrager en ik) houden ook een Big Day aankomende zaterdag in de Zaanstreek. Eens zien op hoeveel soorten wij uit gaan komen, wellicht leuk om te vergelijken :)
Jeroen Breidenbach, 29 jaar
Leeuwarden
Nieuwste soorten: Larinus turbinatus, Grootvlekmospalpmot, Stenarella domator, Egale pelsmot, Izabelkleurig breeksteeltje (totaal 5355 soorten in Nederland)

lennartv

En wij houden aanstaande maandag een Big Day op Noord-Beveland en Neeltje Jans eens kijken wat daar uit gaat komen...
Groetjes,

Lennart Verheuvel

www.shutterednature.com

Jan Mudde

WEGENS DE VELE VERWACHTE REGEN VAN VANNACHT EN MORGEN IS DE GEPLANDE BIG DAY IN HET WERKGEBIED VAN ROTTA AFGELAST. Hopelijk is het volgende week beter weer.
Jan Mudde

"Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo" (Ovidius)

Jan Mudde

De Big Day van morgen 5 mei gaat door. Draaihals, Steltkluut, Hop, en nog veel meer staat op het menu. Nou alleen die vogelaars nog want die lijken massaal onder een steen weggekropen te zijn :rolleye: :rolleye: :rolleye:
Jan Mudde

"Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo" (Ovidius)

Jan Mudde

Tsja...opa kan het niet meer vrees ik. Dwars door de wekker heen geslapen. Big Day dus al gecrasht voor ie begonnen is. Voor degenen die wel op pad zijn; Veel succes en ik ben straks iig op de afgesproken tijd op Trefpunt Rotta.

Groeten van een balende Jan Mudde
Jan Mudde

"Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo" (Ovidius)