vraag over extern flitssysteem

Gestart door Antonie Blom, december 17, 2006, 16:12:18 PM

Vorige topic - Volgende topic

Antonie Blom

Wederom kom ik met een vraag. Een poosje geleden had ik een gesprek met iemand die aangaf dat het mogelijk is om een externe flitser op een fototoestel aan te sluiten, terwijl hier geen aansluiting voor is. Hij gaf aan dat er flitsers zijn die aan te sluiten zijn op de flits van het fototoestel en zodra het fototoestel flitst, flitst ook de externe flitser.

Mijn vraag is eigenlijk in hoeverre dit systeem bruikbaar is voor mijn camera (Fujifilm Finepix S5600), deze heeft een pop-up flitser. Hoe werkt dit en zijn hier ook informatiesite's over. Natuurlijk ook de vraag of er mensen zijn die ervaring hebben met een dergelijk susteem en hoe dit bevalt. Als laatste de vraag welke merken dit kunnen leveren en welke merken ook geschikt zijn voor mijn camera. Alvast bedankt voor de moeite.
Met vriendelijke groeten, Antonie Blom

Op https://sandra-antonie.smugmug.com/ is een selectie van mijn foto's te vinden.

Geert-Jan Kroon

Groet,

Geert-Jan Kroon


JanM

#3
Heeft iemand ervaring met de hier genoemde flitsers?

http://www.srelectronics.com/

- de "gewone" slaveflitser
 http://www.srelectronics.com/dlx3000.html

- de slave ringflitser

http://www.srelectronics.com/rf50.html


- de led flitser,

http://www.srelectronics.com/Lr3200.html

vooral het gebruik als constante lichtbron lijkt me handig, je ziet hóe het belicht wordt, maar bijna 300 euro vind ik wel veel geld, om zo maar eventjes te proberen. De site is verder niet erg duidelijk hoe de led flitser bevestig wordt, het past altijd staat er, maar HOE???