Valt deze nog binnen de zilvermeeuwenvariatie?

Gestart door ZLHaberham, februari 29, 2012, 00:06:03 AM

Vorige topic - Volgende topic

ZLHaberham

Hoi,
Aan het eind van de middag vloog deze vogel over mijn hoofd op het Zeeburgereiland in A'dam-Oost. Zeer graciele Grote Witkoppige Meeuw, deed sterk aan stormmeeuw denken (zie tweede foto). Donker oog, slanke snavel met weinig opvallende gonyshoek, lange tongen uitlopend in een witte top op de handpennen, zwart bandje op P5. Klinkt allemaal best aardig voor een Pontische, dacht ik, maar toch zie ik er op de één of andere manier een zilvermeeuw in, wellicht in hoofdzaak door de hardroze poten; die tongen op de hand zien er ook wat stomp uit, en op p10 lijkt überhaupt geen tong aanwezig, hoewel ik dat vaker op foto's van L. cachinnans heb gezien, meen ik. Mist, regen, tijdstip en afstand zorgden helaas voor vrij abominabele foto's.

Zoals gebruikelijk ben ik weer erg blij met inzichten van mensen die hier meer verstand van hebben :).


ZLHaberham

En omdat je nooit genoeg slechte foto's kunt hebben, hier nog twee. Zittend, met die vooruitgstoken borst, lijkt het weer een schoolvoorbeeld Pontische. Misschien laat ik me wel teveel leiden door die toch wel erg roze poten.
Jeroen Nagtegaal

Op basis van deze foto's zou ik er wel Pont van maken.
Groet, Jeroen Nagtegaal
Moderator subforum Ringen

Een geringde vogel gezien of gevonden.
Meld het hier of mail naar ringonderzoek@gmail.com

caliprobola

Op basis van deze foto's zou ik er geen zekere pont van maken, de bleke tong op de onderzijde van pen 10 lijkt grotendeels beperkt tot de basis. Ik moet wel bekennen dat ik dan zo snel even niet weet wat het dan wel moet zijn... Op P5 is een volledig zwart bandje te zien (contra zilver) en met zo'n knalroze poten en een mantel die toch behoorlijk lichtgrijs lijkt te zijn, lijkt geelpoot ook geen optie.

ZLHaberham

Ik kan me in allebei jullie commentaren vinden, vandaar mijn probleem ;). Ik wacht zekerheidshalve nog maar wat andere reacties af.

theomuusse

De onderzijde van p10 is goed te beoordelen: duidelijk goed voor ....

Theo

ZLHaberham

#6
Dan ben ik geneigd inderdaad voor zilvermeeuw te gaan. Maar ze lijkt toch wel erg op deze, met name hier..., ook met die donkere snavelring en stormmeeuwachtig voorkomen, en daar zie ik ik ook geen tong op die plek, tenzij P9 wellicht net het zicht op het relevante deel van de binnenvlag wegneemt. Kijk ik nou verkeerd? Het blijft leuk, dit :).

Edit: grappig, die vogel in de link heeft dezelfde roze kleur voeten. Hmm. Het wordt er niet makkelijker op, maar het is dan ook bijna half drie 's nachts ;).