(Commerciële) activiteiten in de Oostvaardersplassen

Gestart door Stan., februari 18, 2012, 20:00:50 PM

Vorige topic - Volgende topic

Stan.

Groeten,
Stan van Remmerden

KorHaan

 :o

Dat ga je dus krijgen. SBB ziet inkomsten. Ik geloof niet dat ik hier blij van word.
Ik vrees ook dat dit slechts het begin van een ontwikkeling is, en de consequentie van het beleid van Bleker. Picknicken, overnachten, bruidsreportages... alles kan, als je maar betaalt. Je zult zien dat er straks nog exclusievere events georganiseerd worden voor nog meer geld. Misschien mag je straks wel gezellig met een clubje je eigen maal bij elkaar schieten. Omdat er tussen december en april "wildbeheer" wordt uitgevoerd, lijkt het me niet vreemd om te veronderstellen dat SBB tegen betaling jachtpartijen zal gaan organiseren voor de happy few. Dan hebben ze jaarrond inkomsten. Dat kan lekker oplopen.

Ik vrees ook, dat dit bedenkelijke initiatief niet beperkt blijft tot de Oostvaardersplassen. Andere natuurgebieden zullen volgen, om maar inkomsten te genereren. Recreatiedruk zal toenemen, horeca zal verrijzen (geheel in de gedachte van de PVV) en waar is het eind?

Toch is het niet nieuw, weet ik uit eigen ervaring. Ergens rond 1980, toen ik regelmatig de rust van de bossen bij Baarn opzocht, wist ik een grote konijnenkolonie op een wat rommelig grasveld in het bos te zitten. Ik kwam daar graag, en kon uren op mijn buik vanuit het bos de konijnen gadeslaan.
Op een dag stond het hele grasveld vol caravans en tenten. Een ANWB landgoedkamp, waar vrijwilligers die meehielpen met bosbeheer gratis mochten overnachten. De konijnen heb ik daarna nooit meer gezien.

Dit gaan we nu dus vaker meemaken, ben ik bang. Nu is het kiezen van de locatie nog enigszins zorgvuldig gepland, mag ik hopen, in de Oostvaardersplassen. De activiteiten zijn ook beperkt tot die locatie. Maar straks is alles mogelijk, als je maar genoeg betaalt.

Vriendelijke groet,

Ronald Sinoo

Melchior van Tweel

Tja, inderdaad bedenkelijk, Maar kan je het SBB echt kwalijk nemen. De meerderheid van de Nederlandse kiezers heeft voor deze regering(scombinatie) gekozen. Door de giga-bezuinigingen is dit de consequentie.
Groet, Melchior
www.melchiorvantweel.nl

Norman

Citaat van: KorHaan op februari 19, 2012, 02:18:09 AM
Misschien mag je straks wel gezellig met een clubje je eigen maal bij elkaar schieten. Omdat er tussen december en april "wildbeheer" wordt uitgevoerd, lijkt het me niet vreemd om te veronderstellen dat SBB tegen betaling jachtpartijen zal gaan organiseren voor de happy few. Dan hebben ze jaarrond inkomsten. Dat kan lekker oplopen.

Recent zijn deze plannen ook gepresenteerd aan de SBB medewerkers. Jouw vrees is ook besproken, maar er werd aangegeven dat dit niet aan de orde is. Overigens is het gros van de SBB medewerkers die ik ken, niet bepaald jachtminded. De jacht word binnen SBB en andere terreinbeherende instanties in stand gehouden door de stropdassen.

SBB moet 70% bezuinigen. Ik begrijp deze plannen van SBB dus wel. Ook ken ik de OVP en de boswachters een beetje. Met de verstoring zal het wel loslopen. Ik weet dat hier zorgvuldig mee word omgegaan.

Overigens wie legt mij nu eens uit waarom de natuurliefhebbers de jacht niet beëindigt krijgen terwijl er veel meer natuurliefhebbers zijn dan dat er jagers zijn (<40.000). Bovendien is de vergrijzing bij de jagers enorm. Belangrijke oorzaak is natuurlijk dat de jagers op hoge posities zitten (tot het koningshuis aan toe).   

KorHaan

Ha Norman,

Ik ben blij dat mijn vrees vooralsnog ongegrond is. Dank voor je toelichting.

Ik snap dat SBB hiertoe door de opgelegde bezuinigingsdrift moet overgaan, je moet toch wàt, nietwaar? Maar 70% terugval in inkomsten lijkt mij een heel groot bedrag. Dat compenseer je niet met dit soort initiatieven. Zelfs al is dit een proef, en zelfs als het aanslaat, en zelfs als het uitgebreid wordt naar andere terreinen, krijg je niet de gederfde miljoenen bij elkaar.

We zullen het af moeten wachten.

Dat we de jacht niet afgeschaft krijgen, komt doordat de jagers een uniforme groep zijn, en de natuurliefhebbers een uiterst uiteenlopend gezelschap. Je hebt ontzettend veel mensen, die zeggen natuurliefhebber te zijn en die dieren willen aaien, maar die ook jacht toelaten omdat:  ze makkelijk beïnvloedbaar zijn, argumenten niet willen afwegen, zich er niet voor interesseren, andere dingen aan hun hoofd zeggen te hebben, of gewoon überhaupt niet nadenken. De gemiddelde Nederlander, zal ik maar zeggen. Jagers vormen denk ik een veel doelgerichtere groep, waar de neuzen allemaal dezelfde kant op staan. Dat is, ondanks hun relatief bescheiden aantal, hun sterke punt.

Denk ik.

Vriendelijke groet,

Ronald Sinoo


Johan Helmus

Groeten, Johan Helmus