hulpverzoek: determinatie Surinaamse vogel van Temminck (1807)

Gestart door ruudvlek, januari 31, 2012, 22:39:33 PM

Vorige topic - Volgende topic

ruudvlek

Geachte gevorderde vogelaars,

Is er op dit forum kennis van Surinaamse vogels?

Zoja, dan zou ik graag geholpen worden met de determinatie van een vogelsoort, beschreven door Coenraad Jacob Temminck in zijn collectie-catalogus van 1807 'Catalogue systematique du cabinet d'ornithologie de Crd. Jb. Temminck'.
http://books.google.nl/books?id=B2wdAAAAIAAJ&printsec=frontcover&dq=Catalogue+systématique+du+cabinet+d'ornithologie+et+de+la+collection+de&hl=nl&ei=4OWvTt2RLcGbOpK4_JsC&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2&ved=0CDUQ6AEwAQ#v=onepage&q&f=false

Hierbij de Nederlandse vertaling van de Franse beschrijving op p. 243 / 244 van zijn catalogus:


De cirkelstaart vijgeneter / Le Figuier cercle en queue

Lengte 4 duim (10 cm), snavellengte 1 cm, bovensnavel bruin, ondersnavel geel, tarsus 2,5 cm, dit deel evenals de vingers is okergeel, bruine nagels; kop en de bovenrug zijn bruin en rood gevlekt, vleugels bruin, grote dekveren zijn volledig omgeven door witte veren, handpennen en kleine dekveren zijn aan de buitenkant rood, deze kleur overheerst ook op de stuit, de staart is kort en afgerond, uiteinden van alle staartveren zijn zuiver wit, de onderzijde is vuilwit, enige bruine vlekken zijn onregelmatig verspreid op de borst en de buik.

Wat maken jullie hiervan ?

Ik hoor het graag.

Ruud Vlek
Amsterdam