3x bladluis

Gestart door jck, januari 10, 2012, 23:21:20 PM

Vorige topic - Volgende topic

jck

Kan iemand hier iets van maken?

http://waarneming.nl/foto/view/2691723 - deze zitten op een soort melkdistel.

http://waarneming.nl/foto/view/2691723 - deze zitten op klein springzaad ( Impatientinum??)

http://waarneming.nl/foto/view/2707002 - deze zitten op een soort schermbloem

Alvast bedankt,

James

Menko Vlaardingerbroek

#1
De eerste twee links zijn gelijk. Misschien kun je de tweede even aanpassen.

Op klein springzaad ( http://waarneming.nl/waarneming/view/61215712 ) zit vaak Impatientinum asiaticum ( http://waarneming.nl/soort/photos/82482 ). Het lijkt me dat dat bij jouw waarneming inderdaad ook zo is. Zie voor meer over deze soort http://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=61225.0
Vriendelijke groet,
Menko Vlaardingerbroek

jck


spinnenvrouw

De later toegevoegde foto is inderdaad Impatientinum, maar er zijn meer soorten van, die zelfs aan de hand van een microscopisch preparaat moeilijk te onderscheiden zijn.
Op Klein springzaad (Impatiens parviflorum) zit alleen Impatientinum asiaticum, maar op andere Impatienssoorten wordt het dus lastig.

De eerste foto, luis op melkdistel, zou Aulacorthum solani kunnen zijn, een polyfage soort. Maar op de foto is dat niet met zekerheid te zien.  Je zou hem kunnen invoeren als onzeker.

De zwarte luizen op een schermbloem lijken me Aphis, op Schermbloemigen komen daarvan meerdere soorten voor. De gele zouden ook Aphis kunnen zijn, maar op Schermbloemigen komen ook nog wat genera voor waarvan ik uit mijn hoofd niet weet hoe ze er uit zien.
Jacomijn Prinsen