Opvallende "bruine" meeuwen; zilver-, kleine mantel-, of pontische meeuwen?

Gestart door WimJ, december 27, 2011, 23:00:34 PM

Vorige topic - Volgende topic

WimJ

Hallo allemaal,
Vanmiddag met een vriend een aantal meeuwen in de buurt waargenomen. Een aantal daarvan vielen op door hun opvallende vorm van vooral de snavels. Kunnen jullie ons misschien helpen met determineren van de volgende "bruine" meeuwen?
--------
Rode pijl: niet een concrete soort op het oog. De kop heeft een wat aparte streep wat volgens ons misschien op een grote mantelmeeuw zou kunnen wijzen. Zie ook foto #2
Gele pijl: grote mantelmeeuw / burgemeester, vanwege de zwarte snavelpunt en het mogelijke roze aan het begin van de snavel. Verder was de vogel vrij fors.
#1


#2


#3
De enorm lange snavel viel hier op en is erg verdacht. Dit kan toch geen zilvermeeuw of mantel zijn? Iemand suggesties? Pontische lijkt ons achteraf gezien toch niet, omdat het kleed gewoonweg te donker is voor deze soort, ondanks de variatie.


Bedankt voor het bekijken,
Wim
Vriendelijke groet,
Wim

Mars Muusse

Dag Wim,
De rode pijl wijst naar een 1e winter zilvermeeuw, de gele pijl naar een 2e winter zilvermeeuw.
voor voorbeelden waar je gehele vogels kunt bewonderen:
http://www.gull-research.org/hg/HG1CY12.htm
http://www.gull-research.org/hg/HG2CY12.htm

WimJ

Beste Mars,
Bedankt voor je reactie en links!  Ik blijf het moeilijk vinden, vooral de juvenielen en onvolwassen kleden van de "bruine" meeuwen zijn met de anwb vogelgids nauwelijks uit elkaar te halen!

Mochten anderen weten wat er op de laatste foto staat (waar dus pontische staat), schroom dan niet om een poging te doen!
Vriendelijke groet,
Wim