Euromex Stereo-microscoop (Bino) VERKOCHT

Gestart door Joris Menten, december 07, 2011, 18:10:26 PM

Vorige topic - Volgende topic

Joris Menten

Voor wie niet te ver van België woont: ik heb me een tweedehands olympus research stereo-microscoop aangeschaft dus mijn oudere (eigenlijk 15 jaar jongere) euromex mag in de verkoop. Het gaat om een euromex stereomicroscoop zoom 0.7-4.5x zoom, met 10x oculairen dus 7-45x (met 20x oculairen = 14-90x). Het gaat om dit model:
http://www.vermandel.com/product.php?pid=842
met deze voet:
http://www.vermandel.com/product.php?pid=844
Met extra: 1.5x voorzetlens (dan dus 10-67x vergrotend), een paar 20x oculairen, en een 10x meet-oculair
Zonder verlichting (je schaft je er best een koudlichtbron bij aan (een van deze dus: http://www.vermandel.com/productlist.ph ... cat&cid=31).

Uitstekend voor zweefvliegen, loopkevers, e.a. vliegen, kevers etc. 't Is maar dat ik naar genitaliën van zeer kleine vliegjes kijk tegenwoordig en dus hogere vergrotingen nodig heb. Een 10tal jaar oud, maar in goede staat. De (in China gebouwde) novex versie van deze stereo-microscoop kost 640 euro merk ik; de in Japan gebouwde euromex vind ik toch een klasse beter + je krijgt er extras bij voor hogere vergrotingen. Ik zou er dan ook graag een 500 euro voor hebben. Te bekijken/testen in Leuven (België, da's op een uurtje van Eindhoven of Maastricht).   
VERKOCHT