Hoofdmenu

Incomplete lijst

Gestart door nhdejong, oktober 19, 2011, 15:40:43 PM

Vorige topic - Volgende topic

nhdejong

LS.,
Vandaag in het veld weer eens geoefend met Obsmapp, maar loop nog wel tegen wat zaken aan. Een gedeelte is wennen van mijn kant, maar nu zag ik in De Muy op Texel een Ruigpootbuizerd en gaf de lijst reeds bij het typen van ruig geen mogelijkheden meer (bij alleen rui kwamen nog Boomkruiper, Bosruiter, Bruine Kiekendief, etc. tevoorschijn.
Het zoeken naar soorten werkt dus wel, maar ook bij het doorbladeren van de lijst met vogels kwam ik de Ruigpootbuizerd niet tegen (en dus ook de Ruigpootuil niet, maar dat is misschien ook logischer, hoewel er van de week dus wel een Dwerguil op Texel werd gefotografeerd!).

Ik heb de soortenlijst nog eens geupdate, maar ook daarna kwam de Ruigpootbuizerd niet tevoorschijn. Doe ik iets verkeerd? Ik gebruik de Samsung Galaxy S2 en Obsmapp 1.1.4.

Thanx,
Klaas

hiskodevries

Klaas, kijk een bij de instellingen->soortgroepinstellingen
of lees de handleiding door http://waarneming.nl/pda/obsmapp/obsmapp.html
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

nhdejong

Hoi Hisko,

Dank, ik heb nu al mijn soortgroepen op zeer zeldzaam gezet, dus als ik het goed begrijp krijg ik nu voortaan wel alle mogelijkheden? De Ruigpootbuizerd staat er in ieder geval nu wel tussen en de Ruigpootuil ook. Ik begrijp de motivatie niet om niet alle soorten te willen zien, maar goed, dat zal wel aan mij liggen. Als je nu niets van vogels weet en je ziet toch een Ruigpootbuizerd, dan verzin je toch niet dat die dus te zeldzaam is voor jouw app?

Hulde voor jullie app, maar het vergt wel enige oefening om 'm goed te gebruiken (vind ik). Sommige mensen roepen dan dat ze twee linkerhanden hebben, nou, ik heb er maar één. Ik ben nu gelukkig wel weer een stapje verder. Hartelijk dank.

Smiles,
Klaas

hiskodevries

klaas, scheelt ons ( admins) wel een hoop foutief ingevoerd zeldzaamheden
waterrietzanger ipv watersnip
omdat je net verkeerd in de lijst aantikt. :)
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

jvogels

Ander gebruikersvoordeel is dat je een kortere invoer lijst hebt en dus sneller bij je soort komt. Je ziet namenlijk niet dagelijks een grote trap, maar een grote lijster wel wat vaker...