http://www.cr-birding.be/ is verdwenen?

Gestart door Klaas van Dijk, oktober 09, 2011, 17:31:34 PM

Vorige topic - Volgende topic

Klaas van Dijk

Beste mensen,

Net een aantal malen geprobeerd wat informatie op http://www.cr-birding.be/ te vinden, maar ik kom niet verder dan een blanco beeldscherm met de tekst "There is currently no website configured on this domain."

Zijn er meer mensen die deze ervaring hebben? Alvast vriendelijk bedankt voor een reactie,

Groetjes, Klaas

KjellJanssens

Hoi Klaas,


Ik had hetzelfde probleem vandaag.
Maar het lukt wel met Cr-birding.org


Mvg,


Kjell

Klaas van Dijk

hoi Kjell,

Nou, dan ligt het in ieder geval niet aan mij. De nieuwe website www.cr-birding.org kan ik inderdaad ook wel openen, maar die is nog lang niet compleet. Bovendien staan daar geen e-mail adressen van de ringers meer op vermeld.

Wonderlijk genoeg kan ik via een omweg (  http://home.scarlet.be/~pin02658/index.htm ) de pagina van Kluut ( http://home.scarlet.be/~pin02658/cr-PiedAvocet.htm ) nog wel bekijken.

Groetjes, Klaas

Klaas van Dijk

Beste mensen,

Zie hieronder voor een bericht van Dirk Raes, de beheerder van www.cr-birding.be en www.cr-birding.org

Vriendelijke groeten,

Klaas van Dijk

-----------------------------------------------------------------------------
----- Original Message -----
From: Dirk Raes To: cr-birding newsgroup Sent: Monday, October 10, 2011 7:05 PM
Subject: [cr-birding] domain-name cr-birding.be


Dear all,

As it looks, the provider interrupted on Sunday the link between the domain-name "cr-birding.be" and the data on the net and this despite I paid the domain name ;-((

Asking why, no news yet from the provider. Still direct access for all cr-data is possible under http://home.scarlet.be/~pin02658/

Some news about the new site : a lot of new projects have been updated as well transferring projects from the old to the new site.
Next Friday the 14th., I go to SOVON (Nijmegen, NL) for another step in this 'continuous work-in-progress' ... updating some extra software to improve search-fields and other topics. 

If you have some questions, do please mail direct.
best greetings, Dirk

andre

Allemaal leuk hoor maar ik vind de site echt ruk en werkt gewoon niet bij mij , net als die f...king griel die telkens maar vast loopt .
Was alles maar weer als vroeger !!

André
Andre Boven

Klaas van Dijk

hoi André,

Ik ben het volkomen met je eens.

Daar staat tegenover dat Dirk Raes, de beheerder van www.cr-birding.org , het volslagen oneens is met jouw visie (en dus ook met die van mij).

Verder wenst Dirk Raes hier niet meer van gedachten met mij over te wisselen en e-mails van mij naar Dirk met dit onderwerp gaan linea recta in zijn spambox.

Nou ja, dan zijn we dus uitgepraat. Een andere hobby zoeken?

Groetjes, Klaas

Klaas van Dijk

Citaat van: andre op oktober 24, 2011, 21:16:51 PMnet als die f...king griel die telkens maar vast loopt. André

Klopt helemaal en ook hier ben je bepaald niet de enige.

En je wilt niet half weten hoeveel tijd ik wel niet in dat gruwelijke & beroerd werkende Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrriel heb gestopt. Dat is echt bagger. Steeds meer mensen zoeken dus andere wegen, melden helemaal niets meer en/of sturen alle meldingen direct naar de buitenlandse ringcentrale. En er komen door het beroerd werkende Griel dus ook steeds minder gegevens in de databank van het Vogeltrekstation terecht.

Gewoon maar eens bij de hoge bazen van de KNAW aan de bel trekken.

Mijn conclusie: Eigen schuld & dus dikke bult. En mijn conclusie: dat heb je als je met 'vriendjes' in zee gaat (namelijk het bijna falliete bedrijfje Persies BV). Dat bedrijfje weet niet eens een goede website te bouwen, geen wonder dus dat ze bijna falliet gaan.

Groetjes, Klaas

Jarinka

Ik snap niet wat de problemen zijn met de nieuwe site. Dat komt misschien ook omdat ik de oude site onoverzichtelijk vond, en projecten lastig te vinden vond (de paar keer dat ik er heb gezocht).

De lay-out van de nieuwe site oogt meteen al stukken beter en professioneler dan de oude site. Gisteren zocht ik naar het project van een gekleurringde Aalscholver, en na een paar klikken werd ik doorverwezen naar een site met alle Aalscholver-projecten. Op de Aalscholver-pagina van CR-birding stond weliswaar geen e-mailadres, maar op de pagina waarnaar werd doorverwezen wel.

Ik heb net ook naar andere soorten gekeken. Bij alle projecten die ik vind van Zilvermeeuwen met een donkerblauwe ring, staat een e-mailadres om naar te mailen, en in sommige gevallen zelfs een website met extra informatie. Hetzelfde bij Koolmees. Via 'Waders' is het wat lastiger om een project te vinden vanwege de grote hoeveelheid keuzes, maar met wat oefening zal dat ook goed gaan.

Als internationale verzamelpagina voor ringprojecten kun je het eigenlijk niet maken om je pagina in het Nederlands te schrijven. Engels is de meest gangbare taal, en omdat je ook op de wetenschappelijke naam kunt zoeken, vind ik het geen enkel probleem.

Dit is geen uitnodiging om alle oude klachten opnieuw op te schrijven, maar een (naar mijn mening welverdiend) compliment aan Dirk Raes.
Groeten, Jarinka Heijink

andre

Begrijp mij goed , ik val die Dirk niet aan maar de belaberde site's waar we het mee moeten doen wel .
Als je veel ringen afleest dan is het best handig als je vlotjes een mail adres krijgt waar je je waarneming naar toe kan sturen .
Je zou verwachten dat de nieuwe ringensite's vlekkeloos werken , het is er alleen maar erger op geworden en daar baal ik enorm van .
Het moet anno 2011 toch een kleintje zijn om het spul optimaal aan de draai te krijgen .
In het verleden zaten we wel eens te zeuren als je 2 jaar moest wachten op een aflezing van een vogel uit Rusland of Polen maar wij gaan nu blijkbaar die zelfde kant op met die snelle flitsende site's , en ja er blijven bergen aflezingen liggen waar nu niks mee gebeurd .
Zo dat ben ik even kwijt , het lucht wel maar lost niks op ben ik bang .
André
Andre Boven

Klaas van Dijk

hoi André en Jarinka,

Op de nieuwe site ( www.cr-birding.org ) staan nu inderdaad wel weer de direct aanklikbare e-mail adressen vermeld, maar je wilt niet half weten hoeveel moeite en gezeur dat heeft gekost. En je wilt helemaal niet weten welke afschuwelijke e-mails ik van Dirk hierover heb mogen ontvangen. Dat is bepaald geen pretje. Dreigen met rechtzaken en noem maar op.

Uiteindelijk heeft Dirk Raes de nieuwe website wel gemaakt en hij is er de beheerder van en hij is er verantwoordelijk voor. Daar kan ik ook niets aan doen, maar een organisatie als Sovon is hier niet voor verantwoordelijk / op aan te spreken. Sovon is er wel zijdelings bij betrokken (en ook via wat financiële injecties), maar verder ook niet.

Jarinka, alleen maar goed dat jij er dus wel mee overweg kunt. En het Aalscholverdeel is ook prima, want er wordt meteen doorverwezen naar de juiste url. Inderdaad moet zo'n website ook helemaal in het Engels. Al die andere talen kunnen wat mij betreft ook allemaal worden weggelaten. Jij leest nu deels wat in het Nederlands omdat de website weet dat jouw IP adres aangeeft dat je in Nederland bent.

André, tuurlijk kun je anno 2011 een website als Griel wel goed aan de praat krijgen en aan de praat houden. De website van Sovon doet het ook altijd, net zoals die van waarneming.nl en trektellen.nl. Maar daar zitten dan ook mensen achter die alles weten van de hoed en van de rand (dus hoe je websites bouwt / onderhoudt / maximaal toegankelijk maakt voor mensen). En dat is dus bij het Vogeltrekstation niet zo. Het bedrijf Persies BV (de maker en onderhouder van Griel, zie www.griel.nl ) kan dit gewoon niet. Want hun kennis / inzicht etc. schiet tekort. En ze hebben er ook totaal geen notie van hoe je een goed werkend / gemakkelijk invoerscherm maakt. Griel is een doodlopend iets, dat is zo duidelijk als wat. 300.000 euro weggegooid geld.

Mee eens dat het m.b.t. Griel weer teruggaat naar de jaren tachtig. Er zijn al professionele ringers met kleurringprojecten die erover denken om hun vogels niet langer te voorzien van een metalen ring van het VT. Want met diverse onderzoeksvergunningen (hebben die profies dus) kun je ook prima vogels voorzien van kleurringen. Heb je helemaal geen Vt bij nodig.

Ik weet dus ook niet waar het eindigt.

Groetjes, Klaas

Dorine

Citaat van: Klaas van Dijk op oktober 09, 2011, 18:17:48 PM
hoi Kjell,

Nou, dan ligt het in ieder geval niet aan mij. De nieuwe website www.cr-birding.org kan ik inderdaad ook wel openen, maar die is nog lang niet compleet. Bovendien staan daar geen e-mail adressen van de ringers meer op vermeld.

Wonderlijk genoeg kan ik via een omweg (  http://home.scarlet.be/~pin02658/index.htm ) de pagina van Kluut ( http://home.scarlet.be/~pin02658/cr-PiedAvocet.htm ) nog wel bekijken.

Groetjes, Klaas

Hallo,

Ik was wat aan het zoeken n.a.v een melding die ik kreeg dat de site met gegevens van slechtvalkenringen in Europa niet meer bestaat,
deze: http://home.scarlet.be/~pin02658/cr-PeregrineF.htm

Lezende hier kwam ik beide links tegen in de post van Klaas en ook deze sites werken niet meer.
Weet iemand hier toevallig of dit inmiddels ergens anders te vinden is, of is de hele site/homepage opgedoekt?

Bij voorbaat dank.
Dorine van Asten
peregrines.nl

Dorine

Mijn vraag  is inmiddels al beantwoord, ringgegevens van slechtvalken staan inmiddels hier:

http://www.cr-birding.be/cr-PeregrineF.htm
Dorine van Asten
peregrines.nl

Ted van der Knaap

Citaat van: Dorine op november 28, 2011, 23:19:04 PM
Mijn vraag  is inmiddels al beantwoord, ringgegevens van slechtvalken staan inmiddels hier:

http://www.cr-birding.be/cr-PeregrineF.htm

Via deze link zou je er ook kunnen komen, hoewel de gegevens misschien niet meer helemaal up-to-date zijn: http://web.archive.org/web/20110722000839/http://www.cr-birding.be/
groet-je, Ted van der Knaap (always learning!)