OV-fiets groeit explosief

Gestart door characea, oktober 25, 2006, 09:54:39 AM

Vorige topic - Volgende topic

characeaVELSEN-ZUID (ANP) - De populariteit van de OV-fiets blijft explosief groeien. In vergelijking met 2005 stijgt het aantal uitgiftepunten in de omgeving van stations en andere knooppunten van vervoer dit jaar naar 110.

Het aantal pashouders neemt toe van 20.000 naar 30.000 en het aantal ritten van 189.000 naar ongeveer 300.000. Dat maakt de stichting OV-fiets woensdagmorgen bekend bij de steiger van de snelle Connexion-ferry (Amsterdam-Velsen) in Velsen-Zuid. Daar wordt de honderdste huurlocatie geopend. De gemeente Velsen heeft een primeur met de eerste automatische OV-Fietsbox.

Deze fietsenstalling met veel glas is 24 uur per dag toegankelijk voor mensen die beschikken over een pasje voor de OV-fiets. De huurkosten bedragen 2,75 euro en voor dat bedrag kan de klant de fiets maximaal 20 uur gebruiken.

,,Amsterdammers kunnen straks in 40 minuten op het strand bij IJmuiden zijn met behulp van de ferry en de OV-fiets'', legt een woordvoerder van de stichting uit. ,,Probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen met de auto op een mooie zomerdag''.

Een jaarabonnement voor OV-fiets kost 9,50 euro en kan worden gekoppeld aan een NS-kaart of aan een aparte fietspas. De OV-fiets rekent af met de nadelen van de oude huurfiets. Bij aanmelding worden de persoonlijke gegevens geregistreerd en daarna zijn de klanten voorgoed af van tijdrovend gedoe met identificatie, formulieren en betalingen van borgsommen.

Jeroen Nagtegaal

#1
Ik werk er al 3 jaartjes mee, en het is zeker aan te raden, Ook heuvels zijn niet bepaald een probleem, je kan bijna overal wel eentje huren, het heeft me zo al veel geld en soorten opgeleverd,
Groet, Jeroen Nagtegaal
Moderator subforum Ringen

Een geringde vogel gezien of gevonden.
Meld het hier of mail naar ringonderzoek@gmail.com

Mark van Veen

[de lijst met advertenties komt van een robot die op zoveel mogelijk forums advertenties probeert te plaatsen als gebruiker. Die halen we zo snel mogelijk weg en blokkeren de adressen waarvandaan het komt. Om die reden heb ik ook de quote weggehaald.]
groet,

Mark van Veen