Waarneming.nl heeft 1 miljoen vogelwaarnemingen

Gestart door Martijn de Jong, januari 21, 2007, 20:44:30 PM

Vorige topic - Volgende topic

Martijn de Jong

Waarneming.nl is vanavond door de 1 miljoen vogelwaarnemingen gegaan !
Een ieder kan de laatste aantallen bekijken op http://www.waarneming.nl/statistiek.php
Martijn de Jong

Jeroen Nagtegaal

Groet, Jeroen Nagtegaal
Moderator subforum Ringen

Een geringde vogel gezien of gevonden.
Meld het hier of mail naar ringonderzoek@gmail.com

Martijn de Jong

21  januari 2007

Waarneming.nl door grens van 1 miljoen vogelwaarnemingen

1,7 miljoen natuurwaarnemingen, meer dan 100.000 foto's, 10.800 waarnemers en 150.000 unieke bezoekers per maand

De website Waarneming.nl heeft vandaag haar positie als grootste openbaar toegankelijke natuurdatabase verstevigd. Door het invoeren van een Kleine Zilverreiger nabij Moriaanshoofd (Zeeland) werd de grens van 1 miljoen vogelwaarnemingen gepasseerd.

Waarneming.nl is met 10.800 geregistreerde waarnemers, 1,5 miljoen pageviews en 150.000 unieke bezoekers per maand de best bezochte natuurwebsite van Nederland. Een team van 34 vrijwilligers controleert de ingevoerde gegevens en garandeert de betrouwbaarheid. De website werkt samen met 45 (vogel)werkgroepen, natuurorganisaties zoals de Vlinderstichting en de natuurmusea van Leiden en Amsterdam.

Een groep natuurliefhebbers heeft in december 2003 de database opgericht vanuit de gedachte de destijds versnipperde waarnemingen op internet te bundelen in één site. Nu is het mogelijk om op één adres alle natuurwaarnemingen op een laagdrempelige manier in te voeren. Door bundeling van deze gegevens is een unieke kennisbron over de Nederlandse natuur ontstaan. Naast een overzicht van recente waarnemingen biedt de site ook geluiden, verspreidingskaarten, informatie over determinatie, foto's en statistieken. Op het druk bezochte forum kunnen mensen terecht met vragen over bijvoorbeeld zoogdieren, paddenstoelen, mossen of vogels.

Sinds augustus 2006 is Waarneming.nl een officiële werkgroep binnen de Stichting Natuurinformatie, waardoor de continuïteit is gewaarborgd. De website zoekt continu naar mogelijkheden om samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere aanbieders van natuurwaarnemingen in Nederland om een zo compleet mogelijke database te ontwikkelen. Een recent voorbeeld is de in samenwerking met het ARA-project uitgevoerde landelijke Halsbandparkiettelling van december 2006.

Noot voor de redactie


Vragen per email: info@waarneming.nl


De miljoenste waarneming:

http://www.waarneming.nl/wn_details.php?id=1939806


Zie voor resultaten Landelijke Halsbandparkietentelling:

http://www.waarneming.nl/result_parkiet.php


Voor overzicht Kraanvogeltrek van de afgelopen herfst:

http://www.waarneming.nl/download/kraanvogel.php
Martijn de Jong

Imperator

vriendelijke groet,

Trees