Spelregels en Prijzen Maand- en Jaaropdracht Foto

Gestart door Vincent Hart, mei 20, 2011, 10:09:41 AM

Vorige topic - Volgende topic

Vincent Hart

Eerlijk geleend van Birdpix: De 'maandopdracht'! Elke maand een themaopdracht. Stuur je mooiste/beste foto die aansluit op het thema naar  MaandopdrachtATlive.com ('AT' vervangen door '@').     
Na de sluitingsdatum worden de foto's op http://defrisseblik.weebly.com/ geplaatst. Zonder vermelding van fotograaf, maar met datum.
Na plaatsing van de foto's kan iedereen zijn/haar favoriete foto's nomineren in de poll in dit topic. De foto met de meeste nominaties wint.


 
 
 


   
Het thema van de lopende maand kun je terugvinden in het bijbehorende topic.

 
 
 


    Spelregels Maandopdracht
 
Voor fotografen
* Foto maximaal 1024x768 pixels.
* De foto moet gemaakt zijn op of na de ingangsdatum van de opdracht.
* De inzender moet de foto zelf gemaakt hebben.
* Deelnemers moeten jonger zijn dan 25 jaar, of pas net begonnen zijn met fotograferen.
* 1 inzending per deelnemer, MAAR:
* VOOR de sluitingsdatum mag je nog wisselen: Als je al een foto gestuurd hebt, maar vindt dat je inmiddels een betere foto hebt gemaakt, stuur je gewoon die betere foto op. Je eerdere inzending doet dan dus niet meer mee.
* LET OP: Het welzijn van vogel en omgeving zijn ALTIJD belangrijker dan je foto. Oftewel: Houd je ook bij het maken van foto's aan de Gedragsregels. GEEN nestfoto's!
 
Voor nomineerders
* Je mag een foto maar 1 keer nomineren.
* Uiteraard mag je niet je eigen foto nomineren.   
* Je kunt je stem wijzigen.
       
 
 
 


      > Jaaropdracht <
Vanaf februari 2011 een nieuwe uitdaging, en een extra stimulans om elke maand mee te doen: De jaaropdracht! Elke maand zijn er punten te verdienen voor de nummers 1 t/m 3 uit de uitslag van de maandopdracht, EN voor iedereen die aan die opdracht meedoet.
De punten worden als volgt verdeeld:
Nummer 1 - 5 punten
Nummer 2 - 3 punten
Nummer 3 - 2 punten
Meedoen - (normaal belangrijker dan winnen, nu nog altijd goed voor) 1 punt
Bij een gelijk aantal punten voor 2 of meer deelnemers, krijgen die evenveel punten. Maar als bijvoorbeeld er 2 mensen 1e worden, krijgen die beide 5 punten, en wordt degene met daarna het meeste punten 3e, met 2 punten.                 

Na de laatste opdracht van het jaar (december 2011) wordt de einduitslag bepaald. Degenen die in die einduitslag de bovenste drie plaatsen bezetten, worden nu eens niet afgescheept met Eeuwige Roem:
  Prijzen
1e plaats aan het eind van het jaar: Een vogelfotografie-workshop, verzorgd door Menno van Duijn (u aangeboden door Inezia Tours) en een mooi boek.
2e plaats aan het eind van het jaar: Een jaarabonnement op het tijdschrift Dutch Birding (u aangeboden door Dutch Birding Association)
3e plaats aan het eind van het jaar: Een tegoedbon voor de Waarneming.nl Webwinkel (u aangeboden door bartwork)

Extra prijzen*
Grootste talent van het jaar: Een vogelfotografie-workshop, verzorgd door Menno van Duijn (u aangeboden door Inezia Tours)
Mooiste foto met een niet-SLR-camera: Een vogelfotografie-workshop, verzorgd door Menno van Duijn (u aangeboden door Inezia Tours)
*Jurering door Menno. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd!

Meedoen is leuker dan winnen
Iedereen die aan het eind van het jaar acht of meer punten heeft, ontvangt deze vintage sticker!

Enneh ... Geen ijsbeer!

Prachtige prijzen, en nog maar een extra excuus om het komende jaar veel het veld in te gaan! Niet je camera thuis laten liggen ...
Groet, Vincent


Als je goed om je heen kijkt
zie je dat alles gekleurd is                    K. Schippers

peter66

De regels staan voor 2011 vast, maar 2012 zal er toch wel een nieuwe ronde / nieuwe kansen zijn ? Misschien leuk om een uiteindelijke foto van het jaar te kunnen nomineren en eventueel hier bonuspunten aan koppelen voor de jaaropdracht of een extra prijs.
Groetjes. Peter

Zie door de lindebomen het bos niet meer

Margreet Kwh

met vriendelijke groet, Margreet Kouwenhoven