Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Mooi Buiten Zuid-Limburg (Eijsden)  (gelezen 319 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

leonwillems@home.nl

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 1371
    • IVN Valkenburg aan de Geul
Mooi Buiten Zuid-Limburg (Eijsden)
« Gepost op: april 29, 2011, 16:03:19 pm »

Op zondag 15 mei zal bij de boerderij van de familie Rompelberg, gelegen aan de  Rijksweg 231 te Eijsden een open dag worden gehouden onder de titel Mooi Buiten. Jong en oud kan dan deelnemen aan een groot aantal activiteiten, georganiseerd door een groep nieuwe natuurgidsen. Men kan een landschapswandeling maken, proeven van vergeten groenten, kruiden en streekproducten, leren hoe je een goed landschapsfoto maakt, naar sagen en legenden luisteren, de stilte ervarenů     
De afgelopen anderhalf jaar hebben een kleine twintig mensen met zeer verschillende achtergronden, maar met als gemeenschappelijke noemer een groot hart voor de natuur, de cursus  gevolgd tot Natuurgids. Deze cursus wordt gegeven door het Centrum voor Natuur en Milieueducatie in Maastricht in samenwerking met het IVN Vereniging voor natuur en milieueducatie. De nieuwe natuurgidsen hebben onlangs hun diploma gehaald en willen nu voor een breed publiek hun ervaringen in de praktijk brengen.

Natuurgidsen hebben tijdens de cursus veel geleerd over flora en fauna, over de geologie, over het landschap, over de relaties tussen mens en milieu en maatschappij,  maar ook hoe ze kinderen en volwassenen kunnen betrekken bij hun leefomgeving en hen te laten genieten van al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft. Dit heeft tot direct gevolg  dat  mensen zich ook meer bewust worden van het belang om zorgvuldig met hun directe omgeving om te gaan.
   De dag begint om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Op het terrein is voldoende parkeergelegenheid. De toegang is gratis.
Gelogd
~ Keep a green tree in your heart and perhaps a singing bird will come ~
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.043 seconden met 19 queries.