Sigma 180mm macro lens beugelschroef

Gestart door Leovaes, juli 27, 2011, 22:15:15 PM

Vorige topic - Volgende topic

Leovaes

Tijdens veldfotografie is de stelschroef om de beugel op statief te zetten verloren gegaan en kan de beugel niet meer van het objectief worden afgehaald. Hetzelfde probleem heb ik met mijn Sigma 170-500mm, waar ook die schroef weg is.
Via fotohandelaar heeft Sigma laten weten dat de reparatie enkel bij hun kan gebeuren tegen 37 euro per lens. Beide lenzen worden dan op mijn kosten over en weer gestuurd. Dus 2 kleine stelschroeven gaan me meer dan 100 euro kosten. Heeft er iemand al ervaring met dit probleem? Wie heeft er een betere oplossing?
Met dank.
Groetjes.
LeoHero

Je zou je eens kunnen orienteren op aftermarket gondels. Ik meen ze wel eens te zijn tegengekomen bij fotoshop Aalten en fotokonijnenburg (beide webwinkels) en dan de oude met gepast geweld verwijderen. Voor echte vervangende gondels ben je al gauw €100+ per stuk kwijt.

Anyways welke keuze je ook maakt, ik zou iig overwegen de knopjes met een kettinkje en een clipje aan de gondel te bevestigen zodat je ze in de toekomst niet meer kwijtraakt.
Hero de Haan
"You can't outrun Death forever, But you can make the Bastard work for it."

Leovaes

Hero, bedak voor je reactie en advies.
Ondertussen heb ik de beugels eraf gekregen. Morgen probeer ik een oplossing te zoeken in een fotozaak. In het slechtste geval stuur ik de beugels op naar Sigma voor reparatie.
Groetjes,
Leo