aftrap Jaar van de Vleermuis in Utrecht - lezing 1 maart

Gestart door florisbrekelmans, februari 23, 2011, 10:09:59 AM

Vorige topic - Volgende topic

florisbrekelmans

2011 is het jaar van de vleermuis. Het jaar begint in Utrecht met een lezing vol bijzondere verhalen en prachtige beelden. Het is een goed moment om daar in Utrecht aandacht voor te vragen. Een jaar vol excursies en activiteiten rondom de vleermuis, maar ook een jaar waarin de gemeente de hulp van inwoners vraagt om waarnemingen van vleermuizen door te geven. De aftrap vindt plaats op 1 maart met een lezing op Griftsteede in het Griftpark door vleermuisexpert Zomer Bruin. Een start met verhalen en prachtige beelden van dit bijzondere vliegende zoogdier.     

De lezing over vleermuizen vindt plaats op Griftsteede in het Griftpark op dinsdag 1 maart van 20.00- 22.00 uur. Deelname is gratis, de plaatsen zijn beperkt dus belangstellenden kunnen zich melden via de website: www.utrecht.nl/vleermuis     

Voor meer informatie over het jaar van de vleermuis en activiteiten in Utrecht zie www.utrecht.nl/vleermuis of neem contact op met Jessica van Essen (j.van.essen@utrecht.nl)

Niels de Zwarte

mooi initiatief! kan er helaas niet bij zijn.


alleen 1 opmerking over foto op de site: een vleermuis in blote hand.


het is inmiddels niet meer toegestaan dergelijke foto's te tonen, zeker niet aan breed publiek.
we zijn in Nederland er nogal slordig in, en de meeste mensen vangen ook met blote handen (ik tot nu toe ook). afgelopen internationaal bat symposium in Berlijn werd heel duidelijk gesteld door vooraanstaande vleermuisonderzoekers dat dergelijke foto's ook niet meer in presentaties gebruikt mogen worden...
niet alleen voor de onderzoekers zelf, ook het publiek dat geen rabiësvaccinatie heeft en het verkeerde voorbeeld krijgt.
iets om rekening mee te houden dus!


groet, Niels