Hoofdmenu

Vogelen op Texel

Gestart door DuQues, maart 17, 2011, 12:52:48 PM

Vorige topic - Volgende topic

DuQues

Geen idee waar ik dit moet plaatsen, maar wat mij betreft kan het topic na de 26ste weg, dus maar hier neer gezet.

Wij gaan een weekend (zaterdag heen, zondag terug) naar Texel, deels om mijn vrouw een nieuw stuk Nederland te laten zien, deels om voor haar nieuwe vogels te vinden.
Nu is het minstens 30 jaar geleden dat ik er was, dus om nu te zeggen dat het vers in mijn geheugen ligt...

Dus vanwege de beperkte tijd die we hebben, een vraagje.
Welke plekken moeten we echt bezoeken? We slapen in De Koog, en de slufter ziet er erg goed uit, maar ik weet niet tot hoe dichtbij we kunnen komen.
Het is onze bedoeling om met fraaie fotos van de vogels thuis te komen, en met de 100-400 is een meter of 10 eigenlijk wel het uiterste daarvoor.
Westkust alleen, of ook de oostkust?
Duco & Santie Quanjer
Birders in Nederland en zuidelijk Afrika.

snwja3

Duco,
als je op Texel bent (of ervoor) kan je hier alle informatie krijgen: http://www.vogelinformatiecentrum.nl/ Eigenaar Marc Plomp en partner zijn aardige mensen met veel kennis.
Naast de bekende gebieden als de Mokbaai, Horsmeertejs, de Geul, de Petten (in het zuiden), Staatsbossen bij de Koog, de Muy en de Slufter in het noordwesten, de noordpunt bij de vuurtoren, Waal en Burg (midden eiland) en alle natte gebieden langs de oostkust (de Bol, Wagejot, Dijkmanshuizen etc.) is er nu een geheel nieuw gebied aangelegd met mooi plas/drasgebied Utopia genaamd. ben er nog niet geweest maar schijnt een mooi potentieel nieuw gebied te zijn (zie oa. http://www.vogelinformatiecentrum.nl/vogelinformatiecentrum-verrekijkershow-voorjaar.aspx).
Allemaal aan te raden, maakt eigenlijk niet uit welke je pakt, zijn allemaal mooi. Oostkust kan je vanuit de auto goed doen en ook leuke plekken om te fotograferen. Slufter en de noordpunt kan je het duin inlopen, vaak ook genoeg fotografeermogelijkheden, maar wel met wat meer geluk/geduld.

Verder is op deze pagina nog heef veel info te vinden http://home.planet.nl/~witte005/ , ook over de gebieden, zie http://home.planet.nl/~witte005/gebieden.htm

Mocht je nog specifieke informatie willen weten over (nieuwe) soorten, laat het maar weten, genoeg mensen die wat weten.
In ieder geval succes!

Wietze Janse

DuQues

Dank je Wietze!
Dat wordt  nogal wat lezen, en dan een schifting zien te maken. Denk niet dat we het hele eiland in twee dagen kunnen doen, dus we moeten het opdelen. Nu een deel, volgende keer een deel.
Duco & Santie Quanjer
Birders in Nederland en zuidelijk Afrika.

matthijsbroere

Matthijs Broere

michel.wissink

Zelf ga ik mijn zomervakantie doorbrengen langs de Mokbaai, De Geul, Horsmeertjes...
Ik weet niet wat er nu zit (interessante doortrekkers?), maar het is ongetwijfeld de moeite waard.
Als je er 30 jaar geleden voor het laatst was (net zoals ik): de lepelaars zijn er nog!  ;D
Groeten,
Michel

Katoelenkiekers.nl

Camera: Fuji FinePix HS10 en FinePix S1
Kijkers: Nikon Action 8x40; Bynolyt Target 60