Kleine Burgemeester mystery

Gestart door zsonor, januari 23, 2011, 17:41:09 PM

Vorige topic - Volgende topic

zsonor

Vanmorgen rond 11.00 trof ik ik deze meeuw aan op de Brouwersdam. In eerste instantie dacht ik aan een Kleine Burgemeester. Gelukkig waren er snel  enkele andere vogelaars ter plaatse maar ook zij konden geen uitsluitsel geven (de vogel is op dat moment ook doorgegeven als onzekere Kleine Burgemeester).

Beschrijving : Vorm kop en borst, grootte van de vogel, lichte primaries en kleuring komen mi. overeen met Kleine Burgemeester. Algehele indruk sluit eigenlijk elke andere soort uit maar het donkere masker rond het oog en de voor een Kleine Burgemeester relatief donkere primaries maken voor mij de determinatie niet sluitend. Ook de snavel leek mij relatief groot en ik heb mijn twijfels over de kleuring.
Verder maakte de vogel een nogal lusteloze /slappe indruk. Stond ook alleen en zocht ook de nabije groep Zilvermeeuwen niet op.

Mogelijke Kumliens/Thayers of hybride ?

Het betreft deze waarneming http://waarneming.nl/waarneming/view/51966480
een onzekere Kleine Burgemeester - Larus glaucoides gezien op 2011-01-23 te Brouwersdam - Noordzeezijde - Haventje Noord e.o.
foto`s :
bij voorbaat dank Philip Plenckers

Justin Jansen

Lijkt me een zilvermeeuw en geen Kleine Burgemeester, er kloppen te veel zaken niet zoals vleugellengte, snavelpatroon, kopprofiel etc. Zie ook o.a. http://jameslidster.web-log.nl/.a/6a0133ee9eae58970b0148c6aad512970c-pi en dit topic: http://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=134218.0.html
M.v.g., Justin Jansen


ruud_altenburg

Ik had al commentaar gegeven bij de waarneming, inderdaad een Zilver. Kort door de bocht gezegd is een eerste winter Kumliens een iets donkerder uitgevallen Kleine Burgemeester en een Thayer's een kleine Amerikaanse Zilver.
Ruud Altenburg
Meeuwen in Amsterdam

zsonor

Hi,

gezien mijn eigen twijfels... 

bedankt zal hem op Zilvermeeuw zetten,

groeten,

Philip

August

August van Rijn

GertJ

Even voor de duidelijkheid, is de vogel van Philip Plenckers dezelfde als deze:
http://www.dutchbirdalerts.nl/report.action?id=27610&page=1

of is er nog een andere (verdwenen) vogel in het spel?
Groet Gert Jager

zsonor

Hi,

Eigenlijk weet ik wel zeker dat dit dezelfde meeuw. Als ik mijn mobiel mee had gehad had ik 'm zelf doorgebeld (als onzeker). Zoals gezegd heb ik de vogel 'ontdekt' waarna er andere vogelaars bijkwamen. Ik weet niet precies wie maar op een gegeven moment stonden met minstens 6 mensen te kijken. Ik ben zelf rond 11:30 vertrokken, toen de vogel nog aanwezig was. Iedereen was m.i. van mening dat het leek op een Kleine Burgemeester maar NIEMAND was overtuigd. Het blijven moeilijke beesten ... maar wel leuk. Blij weer wat geleerd te hebben,

groeten,

Philip

PS! Geweldig toch deze manier van verificatie  :duim:


zsonor

@ August

ben niet geheel zeker dat dit dezelfde meeuw is. Check de snavel. Die van mij heeft een lichte punt aan de ondersnavel wat ik bij die van Rob niet zie...

August

Hoi ik zeg niet dat het de zelfde meeuw. Alleen dat ze op elkaar lijken.
August van Rijn