VOOR OBSERVADO NAAR AFRIKA

Gestart door Bart van Hoogstraten, januari 12, 2011, 13:28:33 PM

Vorige topic - Volgende topic

Michiel en Milka

Citaat van: Bart van Hoogstraten op maart 14, 2011, 12:20:52 PM
@ Michiel -> Waarneming is alleen gratis voor scholieren en studenten. Andere gebruikers hebben de morele verplichting een jaardonatie van € 15,- te doen!  ;)

[...]
;D  ...Dat is in 2011 8,1 cent per ingevoerde waarneming. En dat zal alleen maar minder worden. Maar wees gerust, ik ben heel moreel ingesteld.
Groet, Michiel

Bart van Hoogstraten

Citaat van: Vincent Hart op maart 14, 2011, 17:38:13 PM
Citaat van: Bart van Hoogstraten op maart 14, 2011, 12:20:52 PMer groeit een vreemde jeukende bult achter in mijn nek sinds mijn bezoek aan het door vliegen geplaagde binnenland van Gambia.
Gaat vanzelf weg als je al je waarnemingen hebt ingevuld, Bart  ;D  Welkom terug!

Ooit komt alles goed, kwestie van geduld,
sprak de gastheer tot zijn bult!

De bult valt mee, is slinkende -> was waarschijnlijk een ontstoken muggenbult omdat ik er met vieze nagels aan gekrabd had.
Nou alleen die andere bult nog... amai, wat een Observado-klus heb ik liggen -> enfin, de niet-avi heb ik erdoor, ben nu halverwege met de foto's. Zodra ik die ingevoerd heb alleen nog de losse waarnemingen zonder foto. Echt volledig wordt het niet, heb mijn voornemen om het deze keer echt goed te doen na de eerste week al laten varen, toeristisch gehalte en de gelegenheid was te klein van deze Challenge...)
Niets voor jou trouwens Vincent, zo'n Challenge? -> Ik garandeer je minimaal 300 nieuwe soorten als je die tocht maakt (mits je nog niet in West-Afrika bent geweest dus). Ik sponsor je het voertuig! (onder voorwaarde dat je muv de duinroute door Banc d'Arguin in Mauritanië niet off-road mag en het voertuig (waarschijnlijk een ouwe Mercedes 190, die leveren erg veel op) zo goed mogelijk aflevert op de veiling in Banjul. Opbrengst moet naar de stichting Local Heroes The Gambia (zie afsluitende deel van ons verslag). Als beloningstoetje krijg je ook nog eens 1 week professionele guidance (van Ebrima) langs kustgebied Gambia en 1 trip landinwaarts naar Tendaba (veel raptors), geheel gratis!. Als je goed bent in sponsors vinden kun je het zelfs gratis doen (elke Challenge zijn er mensen die dat lukt).
Vriendelijke groet! Bart van Hoogstraten

De toekomst van Waarneming is onzeker. Draag bij aan het voortbestaan en betaal gewoon jaarlijks € 25,- abonnementskosten!
https://waarneming.nl/donate/

vuurvlinder

Liesbeth en Bart, bedankt voor het verslag van deze missie. Ik vond het leuk om te volgen en ben blij dat de missie geslaagd is.  :duim:
Met vriendelijke groet, Astrid Landsaat.

nielsyese

Leuk om te lezen! Wat betreft die Cordylobia anthropophaga, ik kende dat niet. Ziet er serieus uit. Ik heb ooit foto's gezien over Dermatobia hominis in Zuid-Amerika, dat is helemaal ranzig.
Met vriendelijke groet, Niels-Jan Dek

Bart van Hoogstraten

#64
De eerste filmpjes druipen binnen nu. Heerlijk om terug te zien (zou zo de auto weer pakken en opnieuw op reis...)
We zijn echter weinig in beeld (we vertrokken in derde positie: http://youtu.be/8rQs6ISzibM ) en zijn als eerste gefinished in Banjul. Tot aan Dahkla zijn we eigenlijk op eigen houtje gereden (meer vogelmomenten en geen gezeur met de beginners  ;) ). Een mooie impressie van hoe er het aan toegaat in de Sahara: http://youtu.be/-nOzCwTc3cE en: http://youtu.be/Kt1Ouuuh8bo
(en voor meer impressies moet je even een beetje surfen bij Youtube op "Amsterdam Dakar (2011)"). Hier zijn we nog even in beeld bij het vertrek vanuit Hazeldonk op 5:05 http://youtu.be/ez5Bh6Xn-O0 ) en hier nog heel even bij de officieuze finish in Dakar op 0:10 http://youtu.be/NJTalj-H8s0 .

Als er durfals of lefgozers zijn die deze (rijke waarnemings-) trip ook willen maken -> als je voor Observado en Waarneming geld inzamelt sponsor ik je (onder bepaalde voorwaarden*) de auto. Stuur maar een PM of e-mail).

* - De auto die je krijgt is geen 4 x 4 maar een afgeschreven Mercedes 190 (die leveren het meest op bij de veiling in Gambia, kosten hier bijna niets, zijn uiterst betrouwbaar en eeuwig aan het lopen te houden en je kunt tegenwoordig de gehele rit over het asfalt, off-road is eigenlijk overbodige luxe);
- Je moet, door middel van sponsoring, zoveel mogelijk geld inzamelen voor Waarneming en Observado;
- Je mag niet off-road met uitzondering van de duinroute door Banc d'Arguin National Park in Mauritanië (erg mooi -> http://en.wikipedia.org/wiki/Banc_d%27Arguin_National_Park;
- De volledige opbrengst van de auto bij de veiling gaat naar stichting Local Heroes The Gambia (voor ons nieuwe project aldaar: het bouwen van een schooltje in Jommar:
http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&geocode=&q=Jomarr,+Gambia&aq=0&sll=13.443386,-15.642471&sspn=0.29852,0.417824&ie=UTF8&hq=&hnear=Jomarr,+Kiang+East,+Lower+River,+Gambia&t=h&z=14 )

Beloning is groot -> Als je nog nooit in West-Afrika bent geweest (afhankelijk van je ervaring) minimaal 150 a 200 lifers, een grote bijdrage aan de toekomst van Waarneming en Observado én... een schooltje voor de analfabetische gemeenschap van Jommar!

Take your time, next start A'dam-Dakar-Challenge is november '11 (zie ook: http://www.amsterdamdakar.nl ).
Vriendelijke groet! Bart van Hoogstraten

De toekomst van Waarneming is onzeker. Draag bij aan het voortbestaan en betaal gewoon jaarlijks € 25,- abonnementskosten!
https://waarneming.nl/donate/

andre.schulten

ik krijg een MadMax gevoel bij die filmpjes .. (Heb alleen Tina Turner gemist)
wat een hobby.. ;)

Bart van Hoogstraten

Klopt helemaal wat je zegt. De gemiddelde Adam-Dakar-ganger is de hele reis alleen maar met auto's en crossen bezig en heeft zijn hele leven nog nooit een vogelboek in zijn hand gehad. Toen ik meedeed aan de '05-editie was ik dan ook een buitenbeentje met de bijnaam "Roepieroepie" en het mikpunt van scherts en jolijt. We zijn nu om die rede dan ook het grootste gedeelte van het traject in ons eentje gereden (wel riskant met een barrel; als je auto het onherstelbaar begeeft heb je kans dat je een paar dagen staat en 's nachts beroofd wordt...). Maar de Pajero bleek gewoon erg betrouwbaar, vond het risico niet erg groot en de beloning is uiteindelijk enorm -> de Sahara is echt heel erg mooi en de natuur daar is zoveel overweldigender als je daar in de middle of nowhere in je eentje bent. Je kunt er uren, zelfs dagen aan een stuk rijden zonder ook maar 1 mens tegen te komen. Voor een gemiddelde Nederlander een ongekend gevoel!
Vriendelijke groet! Bart van Hoogstraten

De toekomst van Waarneming is onzeker. Draag bij aan het voortbestaan en betaal gewoon jaarlijks € 25,- abonnementskosten!
https://waarneming.nl/donate/

gko

zo gaat ie goed Bart en aanhang :duim:
met vr gr gkoopman

Norman

Bart,

Wat een vreselijk verleidelijk aanbod.
Ik zou morgen nog weg willen rijden.
Helaas kan ik vrouw en kind niet meenemen en ook mijn werkgever zal niet heel enthousiast zijn.

Maar wat een mooi avontuur in een mooie omgeving en met een heel mooi doel.

Bart van Hoogstraten

Hahaaaa. Er reed een camera-ploeg van Limburg 1 mee om een verslag te maken van de 4 deelnemende Limburgse teams. Ik heb ze niet veel gezien omdat we voornamelijk in ons eentje reden maar toevallig ben ik even te zien in aflevering 4 op 3:50  http://youtu.be/j-qKarnz0zU
En ik heb helemaal niets in de gaten want ik ben te druk met mijn Guide to the Birds of Western Africa  ;D ;D ;D
In aflevering 3 ben ik ook heel even in beeld op 4:38 toen ik een ander eruit moest trekken met de Pajero: http://youtu.be/hmTMTNedcuQ
Vriendelijke groet! Bart van Hoogstraten

De toekomst van Waarneming is onzeker. Draag bij aan het voortbestaan en betaal gewoon jaarlijks € 25,- abonnementskosten!
https://waarneming.nl/donate/

Bart van Hoogstraten

Voordat we de woestijn inreden richting Nouakchot via Banc D'arguin moesten we in Nouadhibou eerst bunkeren. Voor de proteïnen hadden er een stel een geit gekocht en op het dak van de auto gebonden (zelf wijk ik uit naar gekookte eieren en bonen uit blik in zo'n situatie). Onder fel protest van andere deelnemers moest die er weer af en mee op de achterbank. Het beest heeft 2 dagen lang non-stop liggen bléren voordat ie geslacht werd. Wat een kwelling sommige mensen zichzelf op de hals halen alleen maar voor een stukje vlees...
(op 0:30 sec. komt trouwens de Observado-mobiel van links het beeld binnenrijden).
Vriendelijke groet! Bart van Hoogstraten

De toekomst van Waarneming is onzeker. Draag bij aan het voortbestaan en betaal gewoon jaarlijks € 25,- abonnementskosten!
https://waarneming.nl/donate/