(huis)dieren en vuurwerk

Gestart door Marina, december 26, 2010, 22:26:30 PM

Vorige topic - Volgende topic

Marina

it's a dirty job, but somebody has got to do it!
lees hier hoe trollen hun territorium markeren - http://www.randoloup.com/nl/?p=1682

ronald

ik kan soms heel opofferingsgezind zijn hoor  ;)

echt leuk wordt het trouwens met bv een wasmachine doos. zo nu en dan bouw ik een dergelijke grote doos om tot kattenfort. rondom gaten erin, en binnenin plankjes lijmen zodat ze erin kunnen klimmen. dikke lol en erg lachwekkend als je uit die gaten allemaal wild zwaaiende pootjes ziet komen  ;D
groeten, Ronald van Seijen

Marina

Tegen sinterklaas stond ik bij de kassa in een winkel. Overal rondom staan peuterhoge teddyberen, duur speelgoed, glimmende auto's.
Een klein jongetje loopt er dromerig langs, kijkt nergens naar.
Dan valt zijn oog op een hele grote lege bruine kartonnen doos en hij stopt.
Hij pakt de doos eens beet, keurt de doos van boven tot onder, knikt vol goedkeuring en zegt: "Dàt is een mooie doos!"
lees hier hoe trollen hun territorium markeren - http://www.randoloup.com/nl/?p=1682

ronald

haha, zoiets is erg leuk idd  ;D
doet me denken aan mn nichtjes toen ze heel klein waren. ze waren overladen met duur speelgoed, maar veruit favoriet waren lege zalfdoosjes waar ze dingen in konden doen. een propje papier, een stokje, wat een lol hadden ze daarmee!
groeten, Ronald van Seijen

vuurvlinder

Citaat van: CeesvanDijk op december 27, 2010, 17:14:31 PM
De ene hond is de andere niet.
Ik weet heus wel hoe ik moet reageren en hoe ik met honden om moet gaan (mijn broer is al jaren hondentrainer) maar als de angst er eenmaal in zit krijg je dat er niet meer uit.
Sommigen mensen weten het allemaal zo goed, ik word daar een beetje moe van.
Cees, ik beweer helemaal niet dat ik het zo goed weet en inderdaad is de ene hond de andere niet. Ik ben het met je eens dat als de angst er in zit het er moeilijk weer uit te krijgen is. Die ervaring had ik met mijn eerste hond die als volwassen hond uit een asiel kwam. Met veel geduld had ik veel bereikt.

Mijn tweede hond kreeg ik als pup en haar stelde ik vanaf de eerste dag dat ze bij ons was bloot aan zoveel mogelijk indrukken. Angst gedrag heb ik nooit beloond door haar te troosten. Met haar heb ik nooit problemen gehad.

Ik ben hondentrimster en heb ervaring met klierige hondjes. Gedrags problemen worden veroorzaakt door de eigenaar terwijl ze dat zelf niet eens in de gaten hebben. Leuk voorbeeld kwam ik onlangs nog tegen tijdens een wandeling. Er komt een jonge hond op mij afstormen en springt gezellig met blubber poten tegen mij op. Eigenaresse tegen de hond met een vrolijke stem:"Dat mag toch niet?" Wat heeft de hond er van geleerd?
Met vriendelijke groet, Astrid Landsaat.

Marina

lees hier hoe trollen hun territorium markeren - http://www.randoloup.com/nl/?p=1682

vuurvlinder

Met vriendelijke groet, Astrid Landsaat.