Samenwerking met De Vlinderstichting

Gestart door hiskodevries, mei 18, 2005, 14:02:58 PM

Vorige topic - Volgende topic

hiskodevries

Samenwerking De Vlinderstichting en Waarneming.nl.

Een van de doelstellingen van Waarneming.nl is om te fungeren als een centraal loket voor waarnemingen. Zij verzamelt waarnemingen van alle planten en diergroepen via haar website www.waarneming.nl.

De Vlinderstichting is een natuurbeschermingsorganisatie met als doel bescherming van vlinders en libellen in Nederland. Een van haar belangrijke activiteiten is het onderhouden van de Landelijke Bestand Vlinders en, in samenwerking met EIS-Nederland, de Libellendatabank. Hiertoe verzamelt zij waarnemingen middels digitale bestanden en via http://www.vlindernet.nl/landkaartje en in samenwerking met Natuurkalender via www.natuurkalender.nl (voor alle eerste waarnemingen).

Onlangs hebben beide organisaties een eerste stap gezet op weg naar samenwerking. De via www.waarneming.nl ingevoerde gegevens van libellen, dagvlinders en nachtvlinders worden aan De Vlinderstichting ter beschikking gesteld. De Vlinderstichting zet de waarnemingen in voor onderzoek en  bescherming van kwetsbare soorten.
Tevens hebben de waarnemers van Waarneming.nl de beschikking gekregen over referentiekaartjes en vliegtijdgrafieken van alle dagvlinders en macronachtvlinders. Niet elke waarnemer kent de landelijke verspreiding van alle soorten. Met behulp van deze kaartjes is eenieder nu in staat zijn doorgegeven locatie op waarde te schatten. Meer ecologische informatie over alle soorten is te vinden op www.vlindernet.nl.

Voor de waarnemers is van belang dat zij gewoon door kunnen gaan met doorgeven van waarnemingen op de manier die hen het beste past.
Als u niet wilt dat uw gegevens naar de vlinderstichting worden geëxporteerd dan kunt u dit aangeven in het scherm persoonlijke gegevens
http://www.waarneming.nl/profiel.php?home=1 de vraag  "Mijn waarnemingen mogen geëxporteerd worden naar werkgroepen en P.G.O`s?" met nee  beantwoorden.

De waarnemingen worden geëxporteerd zonder privacy gevoelige informatie.

Team Waarneming.nl
http://www.waarneming.nl
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0