Record Witbuikrotgans

Gestart door Ted van der Knaap, december 01, 2010, 17:34:57 PM

Vorige topic - Volgende topic

Ted van der Knaap

Ook al gepost in het topic Vogels (http://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=131896.0.html)
maar ook maar weer even hier.

Vanmiddag zat de Geringde Witbuikrotgans WTI weer op een golfbreker aan de Westlandse kust.

20,5 jaar oud inmiddels.

Misschien is er weer kans op een influx(je) dus let op evt. ringen als je ze tegenkomt.
groet-je, Ted van der Knaap (always learning!)

Klaas van Dijk

hoi Ted,

Wat geweldig dat je deze gekleurringde Witbuikrotgans weer hebt ontdekt en dat je kans zag om er mooie foto's van te maken!

De vogel heeft ondertussen een geweldige levensgeschiedenis & blijft hopelijk nog jarenlang leven. En goed om het hier en in het algemene forum te melden, want dan kunnen meer mensen er goed op blijven letten en wordt de levensgeschiedenis alleen maar langer & interessanter.

Groetjes, Klaas

Ted van der Knaap

Voor de volledigheid ook maar even hier:

Gisteren heb ik wat info doorgegeven voor (evt.) krantennieuws bij Sovon.
Vandaag is er een stukje geplaatst (door Harvey van Diek van Sovon):

Influx Witbuikrotgans aanstaande?
2-12-2010 - Vorst een sneeuw in Denemarken en Noordoost-Engeland zijn meestal belangrijke randvoorwaarden voor een influx van Witbuikrotganzen in ons land. In de vorige winter ging het om 500-600 dieren. Ook nu zijn de voortekenen gunstig, maar er worden nog maar mondjesmaat waarnemingen gedaan. Ted van der Knaap wist op het strand van Westland echter een paartje met een jong te fotograferen waarvan het mannetjes kleurringen droeg. Wat blijkt: het is dezelfde "wit TI" die ook in 2009/10 in Nederland verbleef, en ook bij de influxen van de jaren negentig van de partij was. Deze vogel is inmiddels bijna 21 jaar oud en weet ons land dus snel te vinden als de omstandigheden op de reguliere pleisterplaatsen te bar worden. De kans op het zien van geringde Witbuikrotganzen is vrij groot, en iedereen die een kleurring kan aflezen wordt verzocht een berichtje te sturen aan Preben Clausen van NERI in Denemarken, pc@dmu.dk.

Bron: Ted van der Knaap & Preben Clausen, www.waarneming.nl.


(Stukje is niet helemaal correct, vrouwtje draagt de ringen!)

groet-je, Ted van der Knaap (always learning!)

Klaas van Dijk

Citaat van: Ted van der Knaap op december 02, 2010, 13:12:58 PMStukje is niet helemaal correct, vrouwtje draagt de ringen!

hoi Ted,

Een buitengewoon goed idee. Harvey gewoon even een e-mailtje sturen dat vrouw / man is verwisseld. Harvey kan dit zo even veranderen in de tekst op de site van Sovon.

Groetjes, Klaas

Adri Clements

Groeten, Adri Clements
Telpost Schor van Sint-Annaland
Mijn waarnemingen + Foto's

Jacco Duindam

Vandaag zat T1 weer bij de nieuwe spui op het strand: http://waarneming.nl/waarneming/view/52291104 in een groep van in totaal 20 witbuiken.

Groeten,

Jacco
www.vogelsinhetwestland.nl

Jacco Duindam

Johnny de Zeeuw had vandaag T1 weer op het strand bij Ter heijde. In een familiegroep: 2x adult (waaronder T1) en 2x juveniel. 22,5 jaar ondertussen.