Provinciale Vogelaarsdag Flevoland

Gestart door harderbroek, september 12, 2006, 01:27:57 AM

Vorige topic - Volgende topic

harderbroek

Graag nodigen wij u uit voor de negende Provinciale Vogeldag Flevoland

Zaterdag 30 september 2006
Bos- en Golfresort "Harderwold"
Pluvierenweg 5
Zeewolde (nabij Harderwijk)

Aangezien wij moeten reserveren is aanmelden voor 21 september verplicht. Wij verzoeken u zich aan te melden uitsluitend via mail bij lsb.flevoland@sovon.nl
PROGRAMMA
09:30 uur   Ontvangst met koffie / thee
09:45 uur   Opening door SOVON medewerker

10:00 uurSpreker   Berend Voslamber, SOVONBerend is mede samensteller van het rapport met betrekking tot de problematiek rond overzomerende ganzen in Nedeland. Berend zal ingaan op de uitkomsten van het ganzen-symposium georganiseerd door LNV (12 september).
10:30Spreker   Mennobart van Eerden, RIZAMennobart telt sinds jaar en dag de broedkolonies (o.a. aalscholvr en Zilverreiger) in de Lepelaarsplassen en Oostvaardersplassen. Hij zal ingaan op de ontwikkeling van deze kolonies .
11:00-11:15   PAUZE koffie/thee

11:15-11:45Spreker   Jeroen Reinhold, Landschapsbeheer FlevolandJeroen zal ingaan op de ontwikkelingen van de oeverzwaluw kolonies in Flevoland de afgelopen vijf jaar.
11:45-12:15Spreker   Rene Alma, VW Zuidelijk FlevolandRene zal de ontwikkeling van de vogelstand in Flevoland toelichten vanuit een historisch perspectief.
12:15   Lunchpauze, met mogelijkheid om versnaperingen te kopen en te nuttigen
13:00-15:30   Excursie door het Harderbroek

Route beschrijving Golfterrein Harderwold
Komend vanaf de A28 Zwolle/Amersfoort of Amersfoort/Zwolle
Afslag Harderwijk/Lelystad
Vervolg uw weg richting Lelystad.
Onder het aquaduct door, bij de rotonde rechtsaf en volgende rotonde links af de nieuwe Pluvierenweg op. U volgt de weg en de bordjes Harderwold. Aan uw linkerhand ziet u de recreatiebaan. Voor de bosbaan en de golfclub blijft u de weg volgen.

Vanaf Lelystad en A6 richting Harderwijk volgen tot de turboronde voor het Veluwe meer. Op de rotonde links af richting Biddinghuizen.Volgende rotonde links af de nieuwe Pluvierenweg op. U volgt de weg en de bordjes Harderwold. Aan uw linkerhand ziet u de recreatiebaan. Voor de bosbaan en de golfclub blijft u de weg volgen.

Vanuit Almere en het Gooi rijdt u na de Stichtsebrug op de Gooiseweg N305 richting Harderwijk Dronten.
Bij de 2e stoplichten slaat u rechts af en houdt u nog steeds Harderwijk aan tot de turboronde voor het Veluwe meer. Op de rotonde links af richting Biddinghuizen.Volgende rotonde links af de nieuwe Pluvierenweg op. U volgt de weg en de bordjes Harderwold. Aan uw linkerhand ziet u de recreatiebaan. Voor de bosbaan en de golfclub blijft u de weg volgen.

Tekst  D.C. SOVON Flevoland, Jan Dolphijn
gepost op waarneming.nl door, Rob van swieten


Rob van Swieten(Robbie)
Zutphen
Gelderland