Vogelwachters gezocht op Rottumeroog!

Gestart door Denro, november 29, 2010, 18:25:40 PM

Vorige topic - Volgende topic

Denro

Waarschijnlijk hebben al meerdere mensen deze (jaarlijkse) vacature voorbij zien komen maar ik zet hem hier toch neer voor diegene die het nog niet wisten en het helemaal geweldig lijken.

http://www.groeneruimte.nl/vacaturebank/vactekst.html?id=21000

Groeten, Dennis Rensen

Mijn waarnemingen (NL):

Mijn waarnemingen (Buitenland):

liesbeth te Paske

#1
Ik ben een aantal jaren geleden met een excursie naar Rottumeroog geweest. Vanuit het haventje in Usquert gingen we met ± 20 natuurliefhebbers en deskundigen met de boot richting het eiland. Halverwege (ongeveer tussen plaat en oog) liep de boot vast in een ondiepe vaargeul. omdat we de eerste uren geen kant meer op konden zijn we met een paar man van boord gegaan en over het inmiddels bijna droge wad naar Rottumerplaat gelopen. Ik heb daar een uurtje rond gelopen om vervolgens weer (met blote voeten) terug naar de boot te lopen. Het water begon te stijgen en de zon ging langzaam onder, mijn mooiste natuur ervaring ooit! Ben nog net op tijd bij de boot aan gekomen. (met bebloede voeten van alle kapotte schelpen) een jaar later hebben we een nieuwe poging ondernomen en zijn toen wel op Rottumeroog aangekomen om o.a. de tuinen van Toxopeus te bekijken.
Het waren twee boeiende excursies, vooral ook omdat het een kans was, een stukje zelden betreden Nederland te zien. :duim:
Groet,
Liesbeth

Sonderbare Vogel