Heka schier 2 van de JNM!

Gestart door Suzie, november 01, 2010, 18:29:43 PM

Vorige topic - Volgende topic

Suzie

Hier een verslag van Heka Schier П van de JNM!

Zoals gebruikelijk met Heka Schier overnachtten we in kampeerboerderij 'de Branding'. Over het algemeen begint de dag met zeetrektellen voor de mensen die dat willen, vervolgens gaat iedereen mee met de excursie waarvoor die zich had ingeschreven en elke avond is er een leuk avondspel, verder was er natuurlijk weer een hoop gezelligheid!!!

24-10-10
Zodra de hele groep op schier was aangekomen, vertrokken we meteen naar de woestijntapuit die eerder die dag was gevonden. Deze was makkelijk te vinden, en uiteindelijk heeft de hele groep hem goed kunnen zien! Toen iedereen weer terug was in 'de Branding' kwamen Frank, Marijn en Jorrit met een kleine alk aan, die ze hadden gevangen bij een open plek in het bos. Nadat iedereen ook deze goed had gezien hebben ze de vogel op de Waddenzee vrijgelaten.

25-10-10
Iedereen heeft de groep pestvogels in het dorp goed kunnen bekijken en ook de woestijntapuit liet zich geweldig zien. Wat later op de dag zag één excursie een zwarte zeekoet(!) en er was behoorlijke stress toen we werden gebeld dat er een blauwstaart was ontdekt door Jorrit en Marijn. Helaas was het al bijna donker en hebben we hem na lang zoeken niet meer terug kunnen vinden.

26-10-10
De dag begon met zoeken naar de blauwstaart: helaas zonder succes.. Aan zee hadden we wel weer meerdere kleine alken. S 'middags ging Frank nog even naar het ringstation en toen hij daar was, was er een bruine boszanger gevangen!! Hij mocht alleen zijn eigen excursie bellen(gelukkig zat ik daar ook bij), en we zijn zo snel mogelijk gekomen om hem vervolgens geweldig te kunnen bekijken! Verder hadden een aantal nog een dwerggans en de woestijntapuit zat er ook nog.

27-10-10
Rond 18:00 zagen we met een paar mensen een tapuit opvliegen met een vreemd staartpatroon: een bonte of blonde tapuit!(blonte dus) We hebben met veel mensen gezocht tot het donker werd, maar helaas weer zonder succes. Verder weer de woestijntapuit, pestvogels en ruigpootbuizerds.

28-10-10
Mede door de regen niet heel veel gezien. Ook hebben we de blonte tapuit niet terug kunnen vinden. Wel was er nog een taigaboomkruiper gevangen op het ringstation! Deze hebben we goed kunnen bekijken, en de pestvogels en woestijntapuit zaten er ook nog.

Ook hadden we o.a. bokje, velduil, frater, klapekster, zwarte rotgans en nog wat leuke soorten.

Het was dus weer eens een super geslaagd kamp met veel gave soorten!!
Suzie Kuipers, 19 jaar

Tussen de 12 en 25? JNM.NL