Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: 10-10-2010: een kwart van de Nederlandse biodiversiteit op drie BES-eilanden  (gelezen 255 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Margreet Kwh

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 8813

Nederlandse vogelaars die hun lijstje op orde hadden, kunnen opnieuw beginnen, aldus Trouw vandaag. Vanaf 10 oktober is de Nederlandse lijst van vogels uitgebreid met 300 nieuwe soorten. Dit komt door de staatkundige vernieuwing binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De Nederlandse Antillen zijn opgehouden te bestaan. Curašao en Sint Maarten zijn net als Aruba nu ook onafhankelijke landen geworden; Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES-eilanden) gaan verder als bijzondere gemeenten van Nederland.

Maar ook andere diergroepen zijn daardoor uitgebreid. Voorbeelden van nieuwe dieren voor Nederland: de 'soldier crab', een kreeft die in bomen klimt en zijn achterlijf verbergt in een schelp, een stuk PVC of een lege drinkfles; een superwesp die zelfs tarantula's aanvalt of een koraalduivel (een exoot in het Cara´bisch gebied) met giftige vinstralen, waarvan een ontmoeting met mens of prooi tot een pijnlijke of dodelijke afloop leidt. En ook op plantengebied zijn er nieuwe soorten bijgekomen, zoals de Kapokboom, een boom met natuurlijk prikkeldraad in de vorm van enorme stekels, tegen vraat door grazers.

Margreet.
Gelogd
met vriendelijke groet, Margreet Kouwenhoven

Margreet Kwh

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 8813
Gelogd
met vriendelijke groet, Margreet Kouwenhoven

Question

  • Gast
Re: 10-10-2010: een kwart van de Nederlandse biodiversiteit op drie BES-eilanden
« Reactie #2 Gepost op: oktober 11, 2010, 20:32:07 pm »

Nederlandse vogelaars die hun lijstje op orde hadden, kunnen opnieuw beginnen, aldus Trouw vandaag. Vanaf 10 oktober is de Nederlandse lijst van vogels uitgebreid met 300 nieuwe soorten. Dit komt door de staatkundige vernieuwing binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Heh? :o zo kan ik het ook wel (of niet). Die soorten komen niet in het Nederlandse Nederland voor toch? ik snap er niks meer van. :rolleye:
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.049 seconden met 19 queries.